Aeroportul East Midlands se recertifica ISO 14001 si incepe numaratoarea inversa pentru neutralizarea emisiilor de carbon

4 ianuarie 2012. Aeroportul East Midlands a obtinut cea de-a treia recertificare ISO14001, standardul international pentru managementul mediului, marcand astfel inceputul ultimei etape din procesul de neutralizare a amprentei de carbon.

Aeroportul East Midlands a fost primul aeroport din Regatul Unit al Marii Britanii care a atins acest standard in 2002, iar acum a fost reacreditat in urma unui audit independent. Luand in considerare angajamentul aeroportului de a-si neutraliza amprenta de carbon a tuturor operatiunilor la sol pana in 2012, recertificarea ISO este o dovada in plus ca aeroportul se afla pe calea cea buna si ca isi va realiza obiectivul pana la sfarsitul acestui an.

Certificatul ISO 14001 recunoaste cele mai bune practici utilizate de companii pentru a garanta ca isi minimizeaza impactul operatiunilor asupra mediului, prin implementarea unui sistem inteligent de management al mediului (SMM).

In ultimii noua ani, aeroportul a mentinut continuu un SMM ISO 14001, printre aspectele sale principale numarandu-se: monitorizarea calitatii aerului; testarea emisiilor vehiculelor; investitii substantiale in controlarea fluxurilor de drenaj al apelor de suprafata, introducerea sortarii manuale a deseurilor; impunerea amenzilor pentru aeronavele excesiv de zgomotoase; introducerea unei scheme de bonificatii pentru izolarea acustica; instalarea a diverse resurse si introducerea unei strategii peisagistice aeroportuare, care include plantarea unui mare numar de copaci pe terenul aeroportului.

Neil Robinson, director de sustenabilitate in cadrul aeroportului East Midlands, a declarat:
“Faptul ca avem un sistem bine gandit de management al mediului inseamna ca acesta evolueaza constant, iar echipa noastra depune eforturi pentru a garanta ca el este mereu adus la zi. Mentinerea standardului de mediu ISO 14001 timp de noua ani este extrem de importanta pentru noi si simtim cu adevarat ca standardul este inglobat in afacerea noastra. Auditul de anul acesta a fost unul pozitiv, iar auditorul a facut comentarii despre inaltele praguri de sensibilizare fata de mediu si de angajament remarcate la angajatii nostri de la toate nivelurile afacerii.“

“Angajamentul nostru de a ne neutraliza amprenta de carbon a devenit aproape realitate si suntem in special mandri de realizarea noastra de pana acum. Asteptam cu nerabdare acest nou an si placerea de a anunta ca ne-am neutralizat emisiile de carbon.”

Pe langa eforturile neintrerupte de a mentine sistemul de management al calitatii, aeroportul a implementat un numar de proiecte inovatoare pentru reducerea emisiilor, cum ar fi: instalarea a doua turbine eoliene la scara comerciala, care produc 5% din curentul electric necesar aeroportului; angajamentul de a construi cladiri cu emisii reduse de carbon; construirea unui hotel care a primit clasificarea de excelenta BREEAM si este cel mai ecologic hotel din Marea Britanie; plantarea a 26 hectare de salcie care vor furniza combustibilul necesar unui boiler pe baza de biomasa destinat aerogarii; si atingerea unei rate record de reciclare de 88% anul acesta – cea mai inalta rata de acest fel din orice aeroport britanic. (sursa: www.aboutmyarea.co.uk)