Londra, Glasgow, Birmingham, Belfast. 4 iulie 2012. Compania Arkivum, specializata in arhivarea datelor, a anuntat astazi ca a obtinut certificarea recunoscuta international ISO 27001 pentru totalitata operatiunilor sale de la organismul de certificare acreditat ISO Certification Europe.

ISO 27001 este un standard international de bune practici care se refera la un sistem de management al securitatii informatiei (SMSI). Aceasta certificare SMSI reprezinta o abordare sistematica fata de manipularea si gestionarea informatiilor confidentiale sau sensibile intr-un mod in care acestea sa ramana sigure (ceea ce inseamna disponibile, confidentiale si cu o integritate intacta). Standardul cuprinde in sfera sa atat oamenii si procesele, cat si sistemele IT.

“Certificarea ISO 27001, obtinuta de Arkivum in numai noua luni, demonstreaza o dedicare exceptionala fata de securizarea datelor clientilor, ca si angajamentul companiei de a oferi servicii de talie mondiala,” a comentat dr. John Ryan, director comercial la Certification Europe. “Arkivum poate sa le dea acum asigurari clientilor sai ca isi desfasoara activitatea la niveluri optime de securitate a informatiei.”

Ca recunoastere a celor mai bune practici aplicate in domeniul sau de activitate, certificarea ISO 27001 i-a fost acordata companiei in urma a doua audituri si dupa numai noua luni de pregatire, ceea ce reprezinta jumatate din media timpului in care organizatiile isi incheie acest proces. In total, Arkivum detine 138 masuri de control privind securitatea informatiei, implementandu-si, de asemenea, si diferite politici si proceduri care acopera toate informatiile, bunurile informatice si angajatii din sectorul IT.

Certificarea este valabila timp de trei ani, timp in care sunt efectuate vizite de supraveghere din sase in sase luni pentru ca auditorii sa se asigure ca Arkivum indeplineste in continuare cerintele standardului ISO 27001.

“Sunt incantat ca am primit certificarea ISO 27001 de la Certification Europe,” a declarat Jim Cook, fondatorul Arkivum. “Aceasta certificare le demonstreaza clientilor nostri ca luam in serios securitatea datelor lor. In domeniul arhivarii datelor, increderea este cea mai importanta calitate. Clientii trebuie sa aiba incredere ca informatiile lor sunt pastrate intr-un mod sigur, ca integritatea si confidentialitatea lor sunt mentinute si ca sunt, totusi, disponibile oricand au nevoie de ele. Dintotdeauna am garantat aceste lucruri la Arkivum; ceea ce se reflecta in certificarea ISO,” a concluzionat Jim Cook.

Certification Europe este un organism de certificare acreditat, care le ofera organizatiilor de pe plan mondial servicii de inspectie si certificare a sistemelor de management concepute de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO). Standardele ISO pun la dispozitie un cadru consacrat de aplicare a celor mai bune practici de manangement. Certification Europe ofera servicii de certificare a managementului calitatii (ISO 9001), mediului (ISO 14001), sanatatii si securitatii (OHSAS 18001), energiei (ISO 50001), continuitatii afacerii (ISO 22301), serviciilor IT (ISO 20000) si securitatii informatiei (ISO 27001). Pentru mai multe informatii, vizitati www.certificationeurope.com.

Infiintata in 2011, Arkivum este o firma specializata in gestionarea si stocarea bunurilor informationale ale organizatiilor. Arkivum ofera sisteme capabile sa gestioneze inteligent continutul pentru a stoca datele eficient si a le regasi pe termen lung, printr-o solutie rentabila, care implica riscuri minime si servicii de arhivare transparente. Abordarea companiei fata de siguranta si securitatea datelor este una extrem de simpla: Arkivum pastreaza copii multiple ale datelor clientilor in centre de date securizate din Marea Britanie si se ocupa in mod activ de integritatea acestora pentru a garanta ca ele raman tot timpul in perfecta stare. Arkivum se bazeaza pe o tehnologie de stocare consacrata, care garanteaza 100% integritatea datelor. Pentru mai multe informatii, vizitati www.arkivum.com.