Manama, Bahrain. 23 august 2012. Compania Arab Shipbuilding and Repair Yard (ASRY) a fost distinsa de catre organismul de certificare ISO Det Norske Veritas (DNV) cu certificarea ISO/IEC 27001:2005.

Organismul norvegian i-a acordat aceasta recunoastere companiei in urma finalizarii proceselor de audit intern si extern, care au durat mai mult de doua luni.

Certificatul ISO/IEC 27001 atesta implementarea unui sistem de management care vizeaza sa ofere un control managerial explicit al securitatii informatiei.

“Certificarea reflecta dorinta extrem de puternica a companiei de a-si dezvolta activitatile si de a-si imbunatati calitatea si productivitatea,” a afirmat directorul executiv Chris Potter.
“Compania nu a crutat niciun efort pentru a-si moderniza operatiunile in acord cu dorintele si aspiratiile clientilor de pe pietele arabe si cele internationale,” a adaugat Potter.

“Pentru companie era foarte important sa obtina un certificat in domeniul securitatii informatiei, in special dupa ce castigase certificarile ISO 20858 si 28000 la sfarsitul anului trecut,” a spus directorul administrativ Mansour Mohammed Al Qassab, care a condus procedurile de audit intern din cadrul ASRY.

“Douazeci si patru de angajati au beneficiat de programe de formare de audit intern, iar eu m-am numarat printre acestia, fiind trimis la un curs de o saptamana in Dubai pentru a obtine un certificat de auditor principal pentru implementarea sistemului ISO 27001,” a mai spus el.

“Ne-am dezvoltat noi reguli si politici, in acord cu cerintele standardului, pentru a obtine certificatul ISO. Si inainte respectam standardele internationale. Echipa de audit intern a constatat ca regulile si politicile companiei erau in conformitate cu standardele intr-un procent de 80 %. Apoi, compania a lucrat la actualizarea procentajului ramas,” a explicat Al Qassab.

ASRY mai detine si certificarile ISO 9001 (managementul calitatii), ISO 14001(managementul mediului), OHSAS 18001 (managementul sanatatii si securitatii ocupationale), ISO 28000 (managementul securitatii lantului de aprovizionare), ISO 20858 (tehnologie navala si maritima – evaluari ale securitatii facilitatilor maritime si dezvoltarea unui plan de securitate). Pentru mai multe informatii, vizitati www.asry.net.