2 aprilie 2012. Aztec Bolting Services Inc. a anuntat ca si-a incheiat de curand procesul de acreditare A2LA (Asociatia Americana pentru Acreditarea Laboratoarelor) si ca a devenit un laborator de etalonari acreditat conform standardului recunoscut la nivel international ISO/IEC 17025:2005.

Domeniul pe care il acopera aceasta acreditare ISO 17025 primita de Aztec Bolting de la A2LA va permite efectuarea unor etalonari conform ISO 17025 ale sculelor dinamometrice de pana la 100000 picioare/livre; ale manometrelor de pana la 20000 PSI; ca si etalonari de tipul Skidmore-Wilhelm.

Potrivit unui comunicat de presa dat de companie, noul laborator de etalonari pe care Aztec l-a inaugurat in luna ianuarie ofera o oportunitate serviciilor interne de testari, reparatii, certificari si etalonari ale multor alte tipuri de instrumente la care se aplica standardele NIST (Institutul National de Standarde si Tehnologie).

Standardul ISO/IEC 17025:2005 a fost lansat de Organizatia Internationala pentru Standardizare si de Comisia Electrotehnica Internationala in 1999 si actualizat printr-o a doua versiune in 2005; el specifica cerintele generale privind competenta de a efectua incercari si/sau etalonari, inclusiv luare de probe.

Cu sediul in League City, Texas, Aztec Bolting Services, Inc. este un important furnizor de instrumente care se prind cu suruburi, cum ar fi chei dinamometrice, intinzatoare hidraulice si echipamente de calibrare. Bazandu-se pe numerosii ani de experienta acumulati, echipa Aztec poate gasi solutiile potrivite pentru diversele nevoi ale utilizatorilor. Pentru mai multe informatii, vizitati www.aztecbolting.com.