Furnizorul de componente care a obtinut certificatul ISO 16949 auto are ca obiectiv cresterea pe piata si castigarea credibilitatii

Foothill Ranch, California. 2 februarie 2011. Bal Seal Engineering, Inc. a anuntat recent obtinerea certificarii ISO/TS 16949, un standard care fixeaza cerinte stricte privind calitatea pentru furnizorii din industria auto.

Bal Seal, un producator din SUA specializat in componente de etansare, conectare si filtrare a zgomotului EMI/RFI, a primit certificarea in urma unui proces care a durat un an de zile si care a implicat un audit exhaustiv al sistemelor aplicate in proiectarea, fabricarea si livrarea tuturor produselor sale.

“Suntem foarte mandru de aceasta realizare,” a precizat vicepresedintele companiei, Jesse Flores. “Numerosii nostri clienti din sectorul auto stiu deja ca furnizam solutii de inalta performanta si de inalta calitate. Insa certificarea noastra conform standardului ISO 16949 confirma si mai bine acest fapt, informand intreaga industrie auto ca suntem o sursa credibila de solutii pentru cele mai dificile probleme tehnice.”

ISO/TS 16949 este un standard destinat industriei auto, care impune dezvoltarea unui anumit sistem de management al calitatii care este recunoscut si acceptat la nivel mondial de intregul lant de aprovizionare auto. El se aplica mai precis in dezvoltarea, fabricarea, instalarea si intretinerea produselor asociate sectorului auto. Bazandu-se pe cunoscutul standard international ISO 9001 si pe regulile de certificare emise de IATF (International Automotive Task Force), ISO/TS 16949 examineaza eficienta proceselor, calitatea produselor si capacitatea de livrare la timp a furnizorilor auto.

Potrivit lui Flores, Bal Seal a urmarit obtinerea acestui certificat ISO 16949 ca mijloc de a creste si mai mult pe piata vehiculelor electrice si hibrid. Arcurile cu spire tesite produse de Bal Seal sunt deja folosite ca si componente esentiale in unitatile de incarcare ale vehiculelor electrice, iar garniturile sale cu arcuri pe baza de polimeri pot fi gasite in dispozitivele de absorbtie a socurilor si in alte sisteme auto din intreaga lume.

Pentru a-si pastra certificarea ISO/TS 16949, Bal Seal va trebui sa participe la o serie de audituri anuale de supraveghere. Flores a precizat ca aceste audituri vor ajuta compania “sa isi imbunatateasca performanta in raport cu reperele stabilite in domeniu si sa asigure satisfactia clientilor.”

Bal Seal Engineering este un furnizor mondial de solutii personalizate in etansare, conectare si filtrare a zgomotului EMI/RFI pentru numeroase ramuri industriale din intreaga lume. Produsele companiei aplica tehnologia unica Bal Seal Canted Coil Spring(R) pentru o performanta si o fiabilitate crescute. Pentru a afla ultimele stiri si informatii despre Bal Seal, vizitati www.balseal.com/media.
tags: industria auto, iso 16949, masini, automobile, certificare iso 16949