Muscat, Oman. 27 august 2012. In urma finalizarii cu succes a auditului de recentificare, BankDhofar continua sa ramana una dintre cele doua banci din Sultanatul Oman detinatoare ale certificarii ISO/IEC 27001:2005 pentru securitatea informatiilor pentru departamentul sau IT.

Certificarea ISO 27001 ii asigura pe clientii BankDhofar ca integritatea, confidentialitatea si disponibilitatea informatiilor lor sunt in siguranta, in conformitate cu un standard recunoscut international, publicat de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO). Certificarea anterioara primita de BankDhofar a fost valabila din 2009 pana anul acesta.

Deepesh Saxena, director interimar IT la BankDhofar, a declarat:

“Banca noastra a investit continuu in sisteme si proceduri pentru a adera la cele mai bune standarde ale securitatii. O implementare cu succes a sistemului de management al securitatii informatiei (SMSI) reduce riscurile operationale IT, consolideaza increderea partilor interesate, demonstreaza protectia crescuta a informatiilor si sporeste increderea in relatia dintre banca si clientii sai.”

La randul sau, Abdul Hakeem al Ojaili, directorul general al BankDhofar, a spus:

“Suntem mandri ca am obtinut recertificarea ISO 27001 pentru construirea unui sistem de management al securitatii informatiei de cea mai buna calitate, care duce la cresterea protectiei informatiilor clientilor nostri. Certificarea ISO 27001 este un indiciu clar al puterii noastre de a investi in oameni, procese si tehnologie pentru imbunatatirea experientei clientului prin sporirea securitatii informatiei.”

Certificarea oficiala ISO dovedeste ca BankDhofar indeplineste cele mai inalte niveluri ale securitatii si ca si-a implementat un SMSI conform standardelor mondiale. Standardul ISO 27001 specifica cerintele pentru implementarea, monitorizarea, examinarea, mentinerea si imbunatatirea unui SMSI privit in contextul riscurilor de ansamblu pe care trebuie sa le infrunte o organizatie. Pentru mai multe informatii, vizitati http://bankdhofar.com.