ISO 9100 este un standard international care se refera la inelele cu filet pentru inchiderea sub vid a recipientelor de sticla

Aplicarea standardelor ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare) garanteaza ca produsele sunt compatibile intre ele indiferent de tara in care sunt produse.

Ce domeniu de acoperire are ISO 9100

• Standardul ISO 9100 este un standard conceput pentru toate tipurile de inele cu filet pentru inchiderea sub vid a recipientelor de sticla. Standardul este alcatuit din mai multe parti (14), fiecare dintre ele ocupandu-se de un anumit tip si o anumita marime de inel care se potriveste unor anumite recipiente de sticla.

Data aparitiei

• ISO 9100 a fost scris si publicat in 2005. El poate fi achizitionat de pe site-urile ISO (www.iso.org) sau ASRO (www.magazin.asro.ro), pe hartie sau in format PDF, cautand dupa indicativul ISO 9100.

Inelele cu filet pentru inchiderea sub vid

• Aceste inele sunt dispozitive de etansare care creeaza vid in recipientul pe care sunt apasate sau infiletate. Standardizarea acestor inele ofera o montare mai usoara si mai sigura si un potential mai mare de distributie pentru producatori, in special daca se asociaza cu specificatiile standardelor ISO pentru recipientele de sticla.