Vetter primeste certificari recunoscute international pentru programul de mediu ISO 14001si sanatate si siguranta muncii OHSAS 18001

Compania indeplineste toate cerintele standardelor ISO 14001 si BS OHSAS 18001

Ravensburg, Germania. 7 septembrie 2011. Vetter a primit certificarea pentru sistemul sau de management integrat pentru mediu, sanatate si siguranta. Compania a castigat certificarea ISO 14001 pentru sistemul de management al mediului si certificarea OHSAS 18001 pentru sistemul de management al sanatatii si sigurantei ocupationale. Aceste certificari iso acopera toate unitatile europene ale Vetter, fiind emise de reteaua de certificare internationala IQNet, in urma unor audituri aprofundate.

Auditorii ISO au evaluat gradul in care programul de mediu, sanatate si siguranta a fost integrat in procesele de management si de afaceri. Ei au mai evaluat si procesele si structurile organizatorice din productie si din zona de laboratoare, ca si siguranta la locul de munca si activitatile de gestionare a deseurilor, printre altele. S-a constatat ca rezultatele descoperite la Vetter sunt in general superioare celor provenind din audituri similare.

Vetter si-a implementat un sistem cuprinzator de management al mediului (implementare iso 14001), sanatatii si sigurantei ocupationale (implementare ohsas) pretutindeni in companie. Acesta garanteaza supunerea la reglementarile oficiale si sprijina imbunatatirea continua a mediului, sanatatii si sigurantei la locul de munca. Sistemul de management provine din filosofia companiei si din structura organizatorica, ambele concentrandu-se asupra protejarii angajatilor si mediului inconjurator.

Poticile Vetter sunt explicite, iar angajatii sunt instruiti sa le cunoasca si sa le urmeze. Sistemul organizatoric include un comitet administrativ de nivel managerial, subcomitete si responsabili cu siguranta, ca si medici, paramedici si servicii de suport in asteptare. Programul pune accentul si pe protectia mediului โ€“ pe economisirea resurselor ca hartia, apa si energia; pe siguranta muncii โ€“ pe reducerea accidentelor; si pe conditiile de lucru sanatoase.

Atentia acordata de Vetter mediului inconjurator se reflecta in construirea aproape incheiata a unui noi centru pentru inspectie vizuala si logistica in Erlen, langa Ravensburg, Germania. Centrul va valorifica energia regenerabila in unitate, utilizand celule fotovoltaice si energie geotermala.

“Muncim pentru dezvoltarea durabila a companiei noastre,” a spus Thomas Otto, directorul general Vetter. “Aceasta inseamna unificarea aspectelor economice, ecologice si sociale in munca noastra cotidiana si in evolutia noastra viitoare. Prin sistemul nostru de management al mediului iso 14001 si al sanatatii si sigurantei ocupationale (muncii) ohsas 18001, ne-am creat structurile si procesele esentiale. Ele se refera la responsabilii cu gestionarea mediului, la conditiile de munca ergonomice si la metodele de productie care economisesc energia, ca si la reciclarea deseurilor. Faptul ca sistemul nostru a castigat certificari inseamna ca suntem pe calea cea buna. Vom continua sa ne dedicam resursele in directia obtinerii unei imbunatatiri suplimentare.”

Vetter este un specialist independent international in umplerea aseptica a seringilor, cartuselor si fiolelor. Compania are o experienta aprofundata in privinta unei game largi de compusi, ca anticorpi monoclonali, peptide, interferoni si vaccinuri. Pentru mai multe informatii despre Vetter, vizitati pagina web a companiei la adresa: www.vetter-pharma.com. sursa: www.marketwatch.com