Spitalul de chirurgie Asiri obtine certificarea pentru mediu ISO 14001

31 august 2011. Asiri Surgical Hospital (ASH) a primit certificarea standardului emis de Organizatia Internationala pentru Standardizare ISO 14001:2004 de la SGS United Kingdom Systems & Services Certification ca forma de recunoastere din partea United Kingdom Accreditation Services (UKAS), demonstrand angajamentul spitalului fata de managementul mediului. Aceasta certificare ISO 14001 este un indicator al proceselor si procedurilor neintrerupte care diferentiaza spitalele Asiri ca furnizorul preferat de ingrijire a sanatatii in tara. Prin certificarea ISO, spitalul si-a demonstrat angajamentul pe termen lung fata de dezvoltarea durabila, ca si inovatiile remarcabile in activitatile de ingrijire a sanatatii.

Comentand pe marginea evenimentului, dr. Manjula Karunaratne, directorul Asiri Hospitals, a spus: “Suntem incantati sa obtinem aceasta certificare ISO si sa castigam recunoasterea angajamentului nostru fata de calitate si imbunatatire continua. Faptul ca suntem primii dintre toti ceilalti furnizori de servicii de sanatate din tara care o primesc este un indicator al angajamentului nostru si al implicarii care ne-au transformat in lideri in acest domeniu.”

El a adaugat ca si Asiri Hospital Holdings PLC si Central Hospital (PVT) Ltd vor obtine, la randul lor, certificarea ISO 14001 pana la sfarsitul lunii septembrie 2011.

ISO 14001:2004 este un standard pentru managementul mediului care specifica o serie de cerinte pentru sistemele de management al mediului. Scopul acestui standard este de a ajuta organizatiile sa protejeze mediul, sa previna poluarea si sa isi imbunatateasca performanta ambientala. ISO 14001:2004 specifica cerintele necesare unui sistem de management al mediului prin care se da posibilitatea unei organizatii de a-si dezvolta si a-si implementa o politica si obiective care iau in considerare cerintele legale si celelalte cerinte la care adera organizatia respectiva, si informatii privind aspecte semnificative de mediu. Standardul se aplica acelor aspecte de mediu pe care le identifica organizatia ca fiind controlabile si influentabile.

Batuvita Sumanasiri, manager de certificare de sisteme pentru ISO, a declarat: “Aceasta certificare se acorda organizatiilor care au demonstrat o implicare ferma in problemele mediului. Aceasta implicare trebuie sa fie indusa tuturor angajatilor, ca si celorlalti parteneri care, la randul lor, vor purta acest mesaj de sensibilizare la problemele mediului in cercurile pe care le frecventeaza.”

ASH considera protectia mediului si nevoia de a desfasura activitati de afaceri prietenoase cu mediul ca pe un punct central de interes in politica sa corporativa, la toate nivelurile. ASH vizeaza imbunatatirea continua a performantei sale fata de mediu prin intermediul tuturor angajatilor sai. De la resursele regenerabile pana la cele neregenerabile, ASH se concentreaza asupra tuturor aspectelor de protectie a mediului, avand in vedere imbunatatirea continua a eficientei energetice a cladirilor sale si modul armonios in care acestea se integreaza in imprejurimi, ca si performanta operatiunilor sale zilnice, asigurandu-se ca toate resursele naturale, energetice si materiale sunt utilizate eficient si ecologic.

Spitalul cere acelasi angajament si din partea clientilor sai si a celorlalti parteneri strategici. De asemenea, ASH a pus la dispozitia personalului programe de formare pentru a fi in conformitate cu standardele ISO si pentru a mentine constientizarea problemelor de mediu la toate nivelurile. Pentru mai multe informatii despre grupul Asiri, vizitati pagina web www.asiri.lk.