Phoenix Industries castiga certificarea ISO 22000 (siguranta alimentara) pentru ambalaje din plastic

5 octombrie 2011. Phoenix Industries a castigat de curand Premiul de Bronz pentru Eficienta Energetica, acordat de Autoritatea Energiei Sustenabile din cadrul Ministerului Energiei din Sri Lanka.

Acest premiu a venit in completarea prestigioasei certificari ISO 22000 :  2005 pentru siguranta alimentara. Certificarea ISO prezinta o importanta semnificativa, deoarece risipeste semnele de intrebare pe care le ridica frecvent materialele de impachetare in general – si materialele plastice in special. Inca de la inceput, producerea ambalajelor din plastic protejeaza mediul inconjurator, in sensul ca nu exista arbori care trebuie taiati sau plante care trebuie dezradacinate.

De fapt, materialele plastice joaca in prezent un rol esential in protejarea rasadurilor, prin reducerea evaporarii apei si a eroziunii solului, promovand astfel dezvoltarea rapida a recoltelor. Toate acestea, pe langa prevenirea despaduririlor – oferind inlocuitori pentru lemn, mobila, materiale de constructie, containere si altele. Produsele finite din plastic sunt, cu aprobarea autoritatilor din domeniul alimentelor si medicamentelor din intreaga lume, folosite la nivel mondial pentru produsele de ingrijire personala ca periutele de dinti, tuburile de pasta de dinti sau sticlele de sampon.

In domeniile alimentar si medical, plasticele ofera ambalaje pentru lapte, ulei alimentar si inghetata, sau ambalaje in blister pentru tabletele si capsulele medicinale – ca si produse de unica folosinta, cum ar fi pungile pentru perfuzii, manusile etc. Materialele plastice sunt folosite in prezent in chirurgie, punand la dispozitie valve cardiace sau articulatii ale soldului. Din plastic se fabrica jucarii mai sigure pentru copii, eliminand colturile ascutite ale jucariilor metalice. Plasticul poate fi reciclat, chiar de mai multe ori, si transformat in produse ieftine de uz cotidian. Pentru mai multe informatii despre compania producatoare de mase plastice certificata ISO 22000, vizitati www.phoenix.lk.