Huddle isi adauga certificatul ISO 27001 pe lista sa de realizari

Conformitatea companiei cu inaltele standarde de management al securitatii informatiei a fost confirmata de certificarea ISO 27001.

1 noiembrie 2012. Huddle, o companie specializata in serviciile de colaborare de tipul enterprise cloud, a obtinut certificarea ISO 27001, demonstrandu-si conformitatea cu cele mai inalte standarde mondiale de management al securitatii informatiei. Certificarea ISO 27001 i-a fost acordata companiei de British Standards Institution (BSI).

Alastair Mitchell, presedintele consiliului de administratie al companiei, a spus ca este incantat de faptul ca Huddle a obtinut certificarea ISO 27001, care vine la scurt timp dupa anuntul referitor la dezvoltarea unei platforme certificate FISMA (Federal Information Security Management Act din 2002) dedicate agentiilor guvernamentale si organizatiilor din SUA.

“ISO este o certificare de anvergura mondiala … pe care numai cele mai mari si cele mai bune companii sunt capabile sa o obtina, asa ca suntem foarte mandri ca o detinem si noi acum,” a declarat Alastair Mitchell.

“Ambitia noastra este sa devenim cea mai importanta platforma de colaborare de tipul enterprise cloud, iar aceste acreditari sunt foarte relevante pentru a le demonstra tuturor clientilor nostri ca suntem pregatiti si capabili sa ii sprijinim in rularea zecilor de mii de utilizatori din organizatiile lor,” a adaugat el.

Richard Edwards, analist principal la Ovum, a spus ca, adeseori, clientii presupun ca, deoarece companiile tehnologice cum este Huddle detin o tehnologie operationala superiora si cercetatori straluciti in domeniu, securitatea nu ar trebui sa reprezinte o problema pentru ele.

“Cu toate acestea, ceea ce ne comunica certificarea ISO este ca managementul securitatii informatiei este o responsabilitate a conducerii si nu doar a tehnicienilor, aratandu-ne clar ca si conducerea companiei isi asuma responsabilitatea, pe care nu o aloca in mod exclusiv departamentului IT,” a mai spus Edwards. Suzanne Fribbins, manager de produs la organismul de certificare BSI, a declarat: “Cele mai multe brese de securitate la nivel inalt nu sunt cauzate de hackeri, ci de procesele si politicile proaste de afaceri.”

“Companiile au nevoie de un cadru oficial pentru a aborda riscurile culturale si de comportament, asa cum a demonstrat de curand Huddle,” a adaugat ea.

Infiintata in 2006, cu birouri la Londra si San Francisco, compania Huddle conduce pe segmentul colaborarii cloud si al managemnetului continutului pentru intreprinderi.

Platforma Huddle este utilizata de peste 100000 organizatii din intreaga lume, inclusiv de Disney, AKQA, HTC si Kia Motors, pentru a-si gestiona proiectele in siguranta, pentru a partaja fisiere si a colabora cu persoanele din interiorul si exteriorul organizatiei. Pentru mai multe informatii, vizitati www.huddle.com.