HP Entreprise Services anunta certificarea ISO 27001 a centrului sau extrateritorial din Maroc

7 iulie 2011. HP Franta a obtinut recent certificarea standardului ISO 27001 : 2005 pentru sistemul sau de management al securitatii informatiei pentru centrul sau extrateritorial din Maroc (HP CDG IT Services Maroc). Decernata de Institutul Britanic de Standardizare (BSI), reputat organism de standardizare, certificare, formare si evaluare a conformitatii, aceasta certificare ISO 27001 va permite echipelor locale sa isi gestioneze mai bine nevoile de securitate a informatiei, incurajand, de asemenea, cucerirea de noi piete locale si internationale.

Un centru in crestere: un efectiv care va spori cu o treime pana la sfarsitul lui 2011

Centrul extrateritorial HP Enterprise Services din Maroc reprezinta un acord contractual, rodul unui parteneriat stabilit in 2007 intre HP, lider mondial in industria IT, si CDG, principal investitor institutional in Maroc. Avand reputatia unui centru de servicii internationale si locale care dispune de resurse competente in diferite domenii tehnologice, activitatile sale principale sunt in numar de trei:

• Infrastructure Technology Outsourcing (ITO), care garanteaza o adecvare eficienta a infrastructurilor tehnice la obiectivele de eficacitate, performanta, fluiditate a schimburilor informatice si optimizare a costurilor.
• Application Services, care asigura conceperea, integrarea, etalarea si evolutia aplicatiilor si contribuie la punerea in valoare a patrimoniului strategic al intreprinderii.
• Business Process Outsourcing (BPO), care industrializeaza procesele de sprijin plecand de la centrele de servicii specializate. Prestatia este in acest mod imbunatatita, iar costurile sunt reduse.

De la infiintarea sa, centrul HP-CDG IT Services Maroc cunoastere o dezvoltare spectaculoasa, semn al unui viitor promitator. Inca doua standarde ISO, 9001 pentru calitate si 14001 pentru protejarea mediului, ar trebui sa vina in completarea acestei certificari ISO 27001 anul acesta pentru a intari aptitudinile centrului de a integra cele mai bune practici in toate domeniile in care isi desfasoara activitatile. sursa: www.globalsecuritymag.fr