Un minister indian al electricitatii cauta sa obtina certificarea ISO 9001 pentru trei centrale hidrolectrice

Thiruvananthapuram, Kerala, India. Ca parte a eforturilor de a asigura mai multa transparenta si eficienta operationala in centralele sale hidroelectrice, Ministerul Electricitatii al Statului Kerala planuieste sa obtina certificarea ISO 9001:2008 pentru trei importante centrale hidroelectrice din statul indian.

Anuntand aceasta stire in cadrul unei adunari, ministrul Aryadan Mohammed a spus ca centralele respective sunt cele din Moolamattom, Moozhiyar si Periyar. Un comitet de consultanta de nivel national va fi infiintat pentru a prelua sarcina indeplinirii formalitatilor necesare obtinerii acestui certificat ISO. Ministerul va lansa o licitatie publica in curand pentru a alege echipa de consultanta.

Potrivit lui Aryadan, certificarea ISO 9001 va ajuta la ameliorarea aranjamentelor privind securitatea in aceste importante centrale hidroelectrice, ca si la cresterea productivitatii si la stabilirea unei coordonari mai bune a personalului.

Exprimandu-si speranta ca Ministerul Electricitatii va fi capabil in urmatoarele zile sa remedieze problema intreruperilor ciclice ale curentului, ministrul a spus ca baza de clienti aproape s-a dublat in ultimul deceniu. Cu toate acestea, personalul si alte facilitati din minister nu au crescut in mod proportional.

Ministerul electricitatii a angajat Consiliul pentru Productivitate in Kerala pentru a efectua un studiu asupra pasilor de baza care trebuie urmati de minister pentru a obtine certificatul ISO. Licitatia pentru identificarea echipei de consultanta in vederea certificarii centralelor hidroelectrice conform standardului international ISO 9001 va tine cont de recomandarile acestui consiliu.

sursa: http://timesofindia.indiatimes.com