Ingram Micro ajunge pe o pozitie de varf in clasamentul Green Rankings efectuat de Newsweek si se angajeaza sa isi reduca la jumatate emisiile de gaze cu efect de sera din America de Nord in urmatorii cinci ani

Filialele sale din SUA si Canada si-au incheiat auditul de supraveghere din al doilea an, pastrandu-si certificarea ISO 14001, in sprijinul acestui obiectiv

Santa Ana, California. 25 octombrie 2011. Ingram Micro Inc., cel mai mare distribuitor de tehnologie si cel mai mare furnizor de servicii asociate lantului de aprovizionare din lume, si-a demonstrat inca o data autoritatea si spiritul civic, anuntandu-si astazi reusita de a se plasa pe cea de-a 33-a pozitie in prestigiosul top al companiilor sustenabile efectuat de Newsweek in 2011, ca urmare a angajamentului de a-si reduce cu 50 de procente emisiile de gaze cu efect de sera in umatorii cinci ani. Presedintele Ingram Micro a mai anuntat si incheierea auditului de supraveghere din al doilea an care a avut ca obiect mentinerea certificarii standardului international al Organizatiei Internationale pentru Standardizare ISO 14001 in America de Nord, fara neconformitati majore.

“Suntem mandri de progresele pe care le-au inregistrat eforturile noastre de responsabilitate sociala corporativa anul acesta,” a spus Greg Spierkel, presedintele consiliului de administratie. “Din 2009, am urcat peste 400 de pozitii pe lista intocmita de Newsweek, ajungand pe pozitia 33 anul acesta, care este cea mai inalta in domeniul nostru, a distribuitorilor de tehnologie. Aceasta recunoastere se datoreaza dedicarii asociatilor nostri, pornind de la angajamentul luat de presedintele ramurii nord-americane de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera, la echipa care s-a ocupat de certificarea ISO de mediu si pana la cei care fac diferenta zi de zi prin reciclare si prin conservarea energiei, prin modificari ale impachetarii si prin programe de Green IT pentru clientii nostri.”

Keith Bradley, presedinte si vicepresedinte executiv in America de Nord, si-a exprimat si el mandria fata de realizarile echipei sale, adaugand: “Procesul de certificare ISO 14001 este unul riguros si nu pot decat sa elogiez eforturile asociatilor nostri in pregatirea si incheierea auditului de supraveghere.

Detinerea unui sistem eficient de management al mediului este fundamentul programului nostru de responsabilitate sociala. Ne-am extins eforturile dincolo de economisirea costurilor in unitatile nostre, prin raspunsul rapid la cerere si prin iluminarea si racirea eficiente din punct de vedere energetic, iar acum suntem capabili sa oferim programe ecologice clientilor nostri cu ajutorul reciclarii Smart Steward si al parteneriatului nostru cu EPEAT. Avand acest obiectiv nou declarat, ne-am luat angajamentul de a transforma compania noastra intr-una mai sustenabila pentru comunitatile in care traim si muncim.”

Unitatile din SUA si Canada au inceput supravegherea emisiilor de carbon anul trecut, luand ca punct de plecare anul 2009. In 2010, ele si-au redus emisiile de gaze cu efect de sera cu 5,7 procente. Compania va folosi o serie de strategii pentru a-si atinge obiectivul de reducere cu 50 de procente pana in 2014, inclusiv extinderea programului de raspuns rapid la cerere si in alte locatii, o colaborare cu EnerNOC si includerea in partneriatul Green Power initiat de EPA. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.ingrammicro.com.