ISO este alcatuita dintr-o retea de organisme nationale de standardizare, care alcatuiesc membrii ISO si reprezinta organizatia la nivel national. Exista trei categorii de membri.

Fiecare din acestea se bucura de un nivel diferit de acces si influenta in cadrul sistemului ISO. Acest lucru permite atat participarea universala cat si recunoasterea nevoilor si capacitatilor diferite ale fiecarui organism national de standardizare.

• Membrii cu drepturi depline influenteaza strategia si dezvoltarea standardelor prin participarea si votarea in cadrul sedintelor tehnice si de politica ISO. Membrii cu drepturi depline comercializeaza si adopta standardele internationale ISO la nivel national.

• Membrii corespondenti observa strategia si dezvoltarea standardelor prin participarea la sedintele tehnice si de politica ISO, in calitate de observatori. Membrii corespondenti pot comercializa si adopta standardele internationale ISO la nivel national.

• Membrii simpli sunt informati cu privire la activitatea ISO, dar nu pot participa in cadrul ei. Ei nu pot comercializa sau adopta standardele internationale ISO la nivel national.