Countrywide obtine certificarea ISO 27001 pentru gestionarea riscurilor IT

13 august 2012. Countrywide este prima companie din sectorul imobiliar rezidential din Marea Britanie care a obtinut certificarea oficiala a standardului recunoscut international pentru sistemele de management al securitatii informatiei – ISO/IEC 27001:2005.

Aceasta certificare ISO 27001 recunoaste angajamentul Countrywide fata de gestionarea eficienta a riscurilor si fata de o securitate solida a datelor.

Domeniul de acoperire al prestigioasei certificari ISO 27001 se refera la principalele departamente ale companiei:
– Serviciile de topografie Countrywide;
– Serviciile conexe Countrywide;
– Serviciile imobiliare corporative Countrywide.

Certificarea garanteaza faptul ca datele confidentiale ale clientilor Countrywide, ca si ale clientilor creditorului sunt manipulate intr-un mod sigur. Countrywide este una dintre cele numai 550 organizatii din Marea Britanie care au obtinut pana in prezent aceasta acreditare.

Countrywide are peste 10000 angajati care lucreaza cu mii de clienti din Marea Britanie, ceea ce ii impune o obligatie legala si morala de a proteja corespunzator informatiile personalului si clientilor sai, sediul si sistemele sale, si de a minimiza riscurile care pot aparea in orice moment.

Certificarea ISO 27001 : 2005 impune ca gestionarea informatiilor si, in special, securitatea informatiilor sa fie controlate la nivel managerial.

Paul Creffield, director de operatiuni la Countrywide, a comentat:

“Countrywide si-a asumat un program dedicat de protectie a datelor si de securitate a informatiilor cu scopul de a deveni prima companie din sectorul nostru care obtine certificarea acestui standard international.”

“Prin intermediul proceselor proactive de management al riscului si de colaborare, clientii nostri au siguranta ca suntem in conformitate deplina si totalmente raspunzatori. Desi suntem incantati ca procesele noastre de management al riscului si de securitate a datelor au fost confirmate in mod oficial, planuim sa continuam sa ne dezvoltam practicile de management al riscului si ne angajam sa imbunatatim securitatea informatiilor clientilor nostri si sa stabilim standarde ridicate in domeniu,” a mai expus el planurile de viitor ale companiei. Pentru mai multe informatii, vizitati www.countrywide.co.uk.