Castigatorul concursului de postere din cadrul Zilei mondiale a standardelor 2013

Frederica Scott Vollrath din Germania a castigat premiul intai al concursului de postere desfasurat cu ocazia Zilei mondiale a standardelor din acest an. Frederica Scott Vollrath s-a bucurat de cel mai mare numar de voturi pentru un poster ce ilustreaza schematic tema Zilei mondiale a standardelor din acest an: standardele internationale ajuta la realizarea schimbarile in bine.

Frederica a castigat 1500 de franci elvetieni din partea IEC, ISO si ITU, trei organizatii dezvoltatoare de standarde internationale, facand parte din Asociatia internationala a standardelor. Posterul creat de ea va reprezenta identitatea vizuala a Zilei mondiale a standardelor, din 14 octombrie anul curent, aparand la nivel global pentru promovarea si celebrarea acestui eveniment.

Motivand inspiratia conceptuala pentru proiectul posterului, Frederica explica ca in calitate de “proiectant de produse sustenabile” a fost “instruita sa captureze idei complexe de design 3D sub forma de desene tehnice 2D, avand obiectivul de a oferi planuri simplificate pentru ca fabricantii sa le poata realiza in mod facil.”

Transmitand ideea de simplificare a proceselor industriale complexe realizata de standarde, Frederica a concentrat motivul posterului pe desenele si schitele proiectantului, pe care ea le considera a fi “uimitoare si placute din punct de vedere vizual; adevarate opere de arta in sine.”

In cadrul concursului de postere s-au acordat in plus premii in valoare de 500 de franci elvetieni pentru fiecare din primii trei finalisti: Seuwandi Yapa si Samith Roshan (Sri Lanka), Taylor Marquis (Canada) si Dimitri Monnois (Franta).

Posterele elaborate de cei trei finalisti cat si posterul castigator pot fi vazute accesand urmatorul link: http://www.worldstandardscooperation.org/wsd.html. (dupa un comunicat de presa ISO)