Dupa ce o companie obtine certificarea ISO pentru o anumita familie de standarde ISO, trebuie sa se tina cont de faptul ca tertele parti sa nu fie lasate sa creada sau sa presupuna ca insasi organizatia ISO ar fi eliberat certificatul ISO sau ar fi condus direct procesul de audit.

Cum am mentionat si in articole anterioare, acestea nu sunt demersuri specifice ISO, nefacand parte din obiectul de activitate al organizatiei.

Prin urmare, companiile care obtin certificarea ISO din partea unei organizatii independente, organism de certificare ISO, nu ar trebui sa foloseasca logo-ul comercial oficial ISO nici pe certificat nici pe documentele corelative, incluzand aici comunicate de presa sau buletine de stiri cu anuntul referitor la succesul demersului privind certificarea.

De asemenea, compania certificata trebuie sa mentioneze clar pentru care standard ISO a fost obtinuta certificarea ISO, spre exemplu sa mentioneze denumirea ISO 14001:2004 in locul titulaturii generaliste ISO 14001.

De asemenea trebuie mentionat clar si fara echivoc care din operatiunile companiei sunt acoperite de standard (de exemplu o anumita divizie sau o anume filiala).