Recenta brosusa a Organizatiei Internationale de Standardizare (ISO) – Abordarea problemei schimbarilor climatice prin intermediul proiectiilor de emisii GHG – Cum contribuie standadardele ISO – ofera informatii pentru potentialii utilizatori de standarde si programe in domeniul GHG, acoperind urmatoarele aspecte:

• Privire de ansamblu a contextului schimbarilor climatice, incluzand un tabel a standardelor disponibile pentru domeniul GHG, precum si a celor aflate in prezent in dezvoltare

• Informatii cu privire la modul in care standardele GHG (spre ex. ISO 14064) pot furniza instrumente de punere in aplicare activitatilor de atenuare a schimbarilor climatice precum si strategii de adaptare

• Viitorul standardelor GHG si modul in care acestea pot promova implementarea mai rapida de noi tehnologii ecologice si practici comerciale ce duc la scaderea emisiilor

• Oportunitati pentru consolidarea standardelor actuale in domeniul GHG si dezvoltarea ulterioara a acestora

• Modificarile propuse care abordeaza provocarile si ajuta la maximizarea eficientei standardelor GHG in schimbarea directiei societatii globale catre un viitor mai durabil.

Autorii principali sunt dl. Tom Baumann, CEO al ClimateCHECK si co-fondator al Institutului de management al gazelor cu efect de sera – Greenhous Gas Management Institute- alaturi de d-na. Anja Kollmuss, cercetator in cadrul Institutului de mediu din Stockholm.

Brosura nu reprezinta un document normativ ISO, in schimb ofera perspective privind utilizarea si aplicarea celor mai importante standarde ISO cu privire la GHG.

Brosura Abordarea problemei schimbarilor climatice prin intermediul proiectiilor de emisii de GHG – Cum contribuie standadardele ISO este publicata in limba engleza (ISBN 978-92-67-10543-7) in format A5, avand 54 de pagini.

O editie in limba franceza va fi disponibila in februarie 2011.

Brosura este disponibila gratuit la secretariatul central ISO, prin ISO Store sau prin contactarea departamentului de marketing, comunicare si informare al ISO.

Brosura poate fi, de asemenea, obtinuta de la institutele nationale membre ISO, ASRO in cazul Romaniei. Brosura poate fi, de asemenea, descarcata in mod gratuit, sub forma de fisier PDF, de pe site-ul ISO.