Amanuntele legate de participarea la sesiunile de formare regulate organizate la Geneva pot fi gasite si online, la adresa www.iso.org/iso/training_at_iso. Nota: Aceste cursuri ISO sunt oferite numai in limba engleza. O circulara emisa in fiecare an de Secretariatul general ISO informeaza toti membrii despre cursurile oferite si invita la aplicare.

Aplicantii sunt inregistrati in ordinea in care aplica si sunt depuse eforturi de a asigura oportunitati egale printre membri. Formularul de pre-inregistrare pentru sesiunile regulate poate fi gasit la adresa www.iso.org/iso/dates_of_training_sessions_2011. Participarea la cursurile personalizate este determinata de organizatia care le solicita, organizatie care emite si gestioneaza invitatiile si participarile.

Participarea la cursurile ISO online se face pe baza de invitatie efectuata printr-o circulara trimisa de Secretariatul general ISO. Nota: Aceste cursuri sunt oferite numai in limba engleza.

Participarea la cursurile colective regionale se face numai pe baza de invitatie. ISO, prin intermediul DEVT, le cere membrilor ISO (organisme membre, membri corespondenti) din tarile vizate sa nominalizeze candidati care corespund profilurilor specificate de la caz la caz. (sursa: ISO)