IT Governance lanseaza un curs pentru a ajuta companiile sa lupte cu amenintarile cibernetice in continua evolutie

19 August 2011. IT Governance (ITG), biroul unic one-stop shop dedicat expertizei in securitatea informatiei, lanseaza astazi o serie de cursuri de formare privind sistemul de management al securitatii informatiei (SMSI) pentru companiile deja in conformitate cu standardul ISO 27001, dar care au nevoie sa isi imbunatateasca mijloacele de aparare.

Alan Calder, director executiv la ITG, a declarat: “Castigarea certificarii ISO 27001 e ceva, dar ce urmeaza? ISO 27001 este un standard de management al securitatii care asteapta, pe buna dreptate, ca organizatiile sa isi reevalueze continuu afacerea, riscurile si conformitatea tinand cont de ceea ce se intampla in lumea reala. Exista multe indrumari despre cum sa se ajunga la obtinerea certificarii ISO 27001, insa foarte putine indrumari privind pasii urmatori. Aceste cursuri vor umple acel gol.”

“Niciodata nu e timpul sa fim multumiti de noi insine cand vorbim despre securitatea informatiei. Minunile revolutionare ale ‘Web 2.0’ se pot transforma rapid in ‘Threat 2.0’. Orice avans tehnologic atrage dupa sine noi riscuri privind securitatea, deoarece infractorii cibernetici incep imediat sa gaseasca metode de a penetra programele si de a exploata vulnerabilitatile. Trebuie sa fiti pregatiti.”

“Aceste cursuri de formare care dureaza doua zile se adreseaza amenintarilor constante pe care le pun atacurile cibernetice, oferind indrumari specializate, de la strategii cuprinzatoare generale pana la pasi practici. Nevoia a analiza constant strategiile SMSI nu a fost nicicand mai mare. Viteza si gradul de schimbare care se fac simtite in afacerile moderne si universul conformitatii si al securitatii sunt fara precedent, de la noile standarde si amenintari la noile tehnologii ca Google+ si telefoanele Android.

Puteti fi siguri ca infractorii cibernetici va vor cerceta metodele de aparare. Cum monitorizati, masurati si imbunatatiti eficacitatea masurilor dvs. de control? Participand regulat la aceste cursuri, veti fi capabili sa continuati sa implementati cele mai bune practici de management al securitatii informatiei si sa demonstrati acest lucru auditorilor externi, in ciuda mediului in schimbare.”

Noul curs ITG, Analizarea si imbunatatirea SMSI, va fi condus de Calder si de Steve Watkins, director consultant la ITG, care sunt coautorii lucrarii: Ghidul unui manager de securitate a datelor si ISO 27001/ISO 27002. Cursul da posibilitatea participantilor de a interactiona cu instructorii lor in vederea aplicarii cunostintelor dobandite in propriile organizatii.

Calder a continuat: “Cursul este conceput pentru acele persoane ale caror roluri implica intelegerea completa a tendintelor curente in securitatea informatiei si cunoasterea noilor standarde si reglementari tehnice si a celor mai bune practici in analizarea si imbunatatirea SMSI. Domeniul formarii, prin urmare, transforma cursul intr-unul relevant pentru oricine – de la un director de securitate a informatiei sau un auditor IT pana la un director general sau un manager al departamentului IT.”

“Cursurile se vor schimba trimestrial, deoarece vor lua in considerare noile legi si reglementari, noile amenintari si vulnerabilitati, tehnologii, standarde si cerinte de certificare. Fiecare curs va inregistra un progres fata de precedentul. Ne dorim sa aducem formarea ISO 27001 la un nivel superior, iar cea mai buna cale de a ne atinge telul este sa ne asiguram ca ea este actualizata si cuprinzatoare. Aceste cursuri sunt primele de felul lor si vor permite organizatiilor sa isi pastreze cele mai bune niveluri de protectie.”

Gasiti mai multe detalii organizatorice despre curs si informatii despre companie pe adresa acesteia, http://www.itgovernance.co.uk.