HS Design primeste certificarile ISO 9001 si ISO 13485 pentru sistemul de management al calitatii dispozitivelor medicale

Gladstone, New Jersey. 21 mai 2012. HS Design, Inc. (HSD), o companie din New Jersey care se ocupa cu proiectarea si dezvoltarea de produse medicale, a anuntat ca a primit certificarile ISO 13485:2003 si ISO 9001:2008 ale Organizatiei Internationale pentru Standardizare (ISO).

Standardele ISO 13485 si ISO 9001 sunt recunoscute pe plan international si sunt utilizate de organizatiile care ofera produse sau servicii pentru a-si crea un sistem de management al calitatii (SMC) standardizat, care este evaluat in mod continuu pentru a garanta ca se conformeaza principiilor de imbunatatire a calitatii si de satisfacere a clientilor.

“Scopul primordial al HS Design este de a intipari imbunatatirea continua in sistemul de management al calitatii, iar pentru asta ne imbunatatim constant valoarea si integritatea produselor si serviciilor noastre. Aceasta certificare le demonstreaza clientilor nostri ca HS Design se dedica ferm calitatii. Ea arata ca ne mentinem standardele tehnologice ale produselor pentru a le oferi clientilor cele mai bune servicii posibile,” a declarat Robert Barry, director tehnic la HS Design.

“Eforturile pe care le-am depus pentru a obtine aceasta realizare au apropiat echipele noastre de inginerie si de design. Nu ne-am dorit sa cream un sistem care sa ameninte procesul creativ, ci aveam nevoie de un sistem care sa poata gestiona masurile de control aplicate proiectarii. Ne-am dezvoltat procese care sa permita si creativitatii sa fie gestionate in timp ce participa la partea tehnica,” a adaugat Barry.

Tor Alden, directorul HS Design, a remarcat: “De peste 40 de ani, HS Design pune la dispozitie servicii de cercetare, proiectare si dezvoltare de produse medicale. Dintotdeauna ne-am straduit sa indeplinim cerintele din documentele FDA care contin indrumari privind calitatea. Aceasta certificare aliniaza sistemul de management al HS Design cerintelor FDA si indeplineste cerintele standardelor ISO recunoscute international pentru proiectarea si dezvoltarea de produse medicale. Cei mai multi dintre clientii si partenerii nostri sunt certificati ISO. Pentru noi a fost un pas logic sa ne aliniem standardele SMC cu cele ale clientilor si partenerilor nostri.”

HS Design Inc. este o firma de dezvoltare completa de produse, care se axeaza pe proiectarea de produse cerute de clienti, dedicate industriei medicale si stiintei vietii. Compania este lider pe segmentul sau, aducand pe piata peste 400 de produse de succes de la infiintarea sa de acum 40 de ani. HSD are parteneri dintr-o gama larga de companii, de la firme din topul Fortune 100 pana la asociatii noi, pentru care dezvolta o serie de instrumente chirurgicale pentru suprafata de lucru sau portabile, carucioare medicale personalizate, echipament de spital, instrumente de laborator si de diagnosticare si produse de ocrotire a sanatatii pacientilor. Mai multe informatii la adresa web a companiei: http://www.hs-design.com.