Corpac Steel Products โ€“ prima companie de felul sau care castiga certificarea ISO/TS 29001:2010

Standardul tehnic international ISO 29001 expune cerintele privind sistemul de management al calitatii pentru furnizorii de produse si servicii din industria petrolului si gazelor

Miami, Florida. 13 septembrie 2011. Corpac Steel Products, Corp., un distribuitor global de otel si o companie comerciala in acelasi timp, a castigat certificarea ISO/TS 29001:2010, un standard tehnic care expune cerintele sistemelor de manegement al calitatii (SMC) specifice industriei petrolului si gazelor.

Certificatul oficial, emis de Det Norske Veritas Certification, Inc. pe 15 august 2011, ii recunoaste organizatiei conformitatea cu standardul sistemului de management in calitate de furnizor de produse si servicii in industriile petrolului, petrochimica si a gazelor naturale. Domeniul certificarii acopera distributia si comercializarea conductelor de petrol acoperite si neacoperite; produselor tubulare pentru petrol; produselor structurale si standard; valvelor si fitingurilor; si conductelor electrice.

“Credem ca suntem primii distribuitori de acest gen din lume care sa primeasca certificarea ISO/TS 29001:2010, si in mod sigur suntem primii cu sistemul nostru inregistrat Crossover Distributor care sa castige acest certificat,” a spus Jorge Woldenberg, presedintele consiliului de administratie al Corpac.

“Suntem onorati sa primim confirmarea independenta a sistemului nostru de management al calitatii. In timp ce clientii nostri recunosc angajamentul Corpac de a furniza numai conducte de calitate mondiala si produse din otel si solutii la acelasi nivel, aceasta distinctie ne afirma calitatea de lider in industria noastra si atesta ca atingem cele mai inalte standarde internationale din domeniu.”

ISO/TS 29001:2010 este rezultatul cooperarii intre Institutul American al Petrolului (API) si comitetul tehnic al Organizatiei Internationale pentru Standardizare ISO/TC 67 care trateaza materialele, echipamentul si structurile din larg din industriile petrolului, petrochimica si a gazelor naturale.

Aceste organisme au dezvoltat ISO 29001 pentru a oferi un singur document SMC care sa indeplineasca nevoile industriei petrolului si gazelor din intreaga lume si mai ales pe cele ale organizatiilor importante din sector, ca si pe cele ale agentiilor guvernamentale si de reglementare. Certificarea ISO 29001 pune la dispozitie o baza pentru calificarea sistemelor de management al calitatii utilizate de producatorii de echipament si de furnizorii de servicii.

Infiintata in 1992, compania Corpac Corpac Steel Products este certificata ISO 9001 in Statele Unite si in Columbia. Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.corpacsteel.com.