Compania Minister obtine certificarea ISO 14001 cu privire la sistemul de management al mediului

Compania Minister, distributor national de produse specializate, a obtinut certificarea ISO 14001, standardul lider la nivel mondial cu privire la managementul impactului ambiental al organizatiilor.

Standardul ISO 14001 devine din ce in ce mai mult o conditie obligatorie pentru sectorul de distributie. Toate cele 18 reprezentante ale companiei Minister sunt acreditate complet, subliniind inca o data accentul pus de organizatie cu privire la performanta de mediu in cadrul tuturor operatiunilor de afaceri.

Ca parte a strategiei de dezvoltare durabile, compania Minister a inceput demonstratia cu privire la angajamentul fata de problematica de mediu in cadrul intregului an 2012, o data cu implementarea unor schimbari semnificative cu privire la intregul spectru de procese derulat de organizatie.

Printre acestea mentionam transformarea reprezentantelor in puncte de lucru ce adopta reciclarea duala si managementul general al deseurilor si reziduurilor, in vederea reducerii poluarii ambientale cu materiale reziduale. Au fost instalate, de asemenea, sistemele de colectare hippo in cadrul cisternelor in vederea reducerii cantitatii de apa tehnologica utilizata. Totodata intregul personal a fost instruit cu privire la standarde si la performanta de mediu.

Directorul general, dl Chris Whitlock, a declarat: “Suntem complet dedicati sa desfasuram o afacere perfect si complet sustenabila concomitent cu minimizarea oricarui impact negativ asupra mediului. Obtinerea certificarii ISO 14001 trimite un mesaj clientilor si furnizorilor nostri cu privire la faptul ca operam in conditii de responsabilitate si suntem motivati in mentinerea celor mai inalte standarde de mediu.”

Companie are ca obiectiv pentru 2013 imunatatirea performantelor generale de mediu, directivele dedicate acestui scop fiind implementate la nivelul fiecarei filiale ale organizatiei. (industrytoday.co.uk)