EcoPhones, companie care a inceput pionieratul in reciclarea telefoanelor mobile de mai bine de un deceniu, a anuntat ca a obtinut certificate OHSAS 18001, ISO 14001 si R2.

Certificarile, alaturi de auditurile de terta parte anuale, garanteaza faptul ca deseurile electronice colectate de companie de la peste 50000 de detailisti, fabricanti, corporatii, scoli si biserici vor fi reciclate in mod sigur si responsabil, iar eventualele informatii din cadrul echipamentelor electronice vor fi distruse.

“Pe masura ce telefoanele au devenit mai inteligente, nevoia de a elimina si distruge datele continute de ele a devenit stringenta. Partenerii nostri au avut incredere intotdeauna in eliminarea informatiilor personale, dar acum pot sa se bazeze si pe certificarea R2” a declarat dl Walter Engelbrecht, COO EcoPhones.

Standadul R2, dezvoltat impreuna cu Agentia de protectie a mediului din Statele Unite – United States Environmental Protection Agency (EPA) de-a lungul unei perioade de trei ani, reprezinta un set de norme acreditate care delimiteaza responsabilitatile reciclatorilor, acorda aprobari reclitatorilor responsabili si companiilor care gestioneaza deseurile, protejeaza angajatii de-a lungul lantului de aprovizionare precum si persoanele din tarile in curs de dezvoltare de eventualele actiuni nefaste ale deseurilor electronice – actiuni pe care EcoPhone le-a desfasurat chiar si inaintea obtinerii certificarii.

“ Suntem dedicati sa asiguram sanatatea si siguranta nu numai a angajatilor nostri dar si a celor care receptioneaza materialele noastre” a declarat dna Jennifer Parra, manager cu privire la sanatatea si siguranta ambientala in cadrul companiei.