19 august 2011. Esalq Jr. Consultoria (EJC) a fost recent certificata conform standardului ISO 9001:2008, o recunoastere internationala a serviciilor prestate. Infiintata in 1991, EJC este una dintre scolile postliceale ale Scolii Superioare de Agricultura Luiz de Queiroz (Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz – Esalq). In prezent, conducerea scolii este formata din 15 experti care au ca obiectiv furnizarea de consultanta si de servicii in sfera sectorului agricol.

“Aceasta certificare iso a fost un obiectiv preluat de la administratia trecuta, iar acum avem inca o cale de a confirma ca oferim clientilor nostri servicii de calitate”, a subliniat Luana Bozon Mesquiati, director al calitatii la EJC.

Potrivit lui Bruno Mondoni Madureira, presedintele EJC, organizarea din cadrul companiei a fost cel mai important aspect pentru obtinerea acestui certificat ISO 9001 : “Ne-am structurat organigrama conform celor mai exigente norme. Cea mai importanta parte era deja implinita, caci aveam deja o relatie buna cu clientii, insa reorganizarea interna a fost extrem de importanta, ca si angajamentul luat de membrii companiei noastre”, a dezvaluit Mondoni, punand accentul pe faptul ca, pe langa alte schimbari, administratia de acum a adaugat si postul de reprezentant al conducerii in organigrama.

Dedicata distribuirii solutiilor tehnologice in comunitate cu ajutorul implementarii de proiecte, planificarea strategica a contribuit la atingerea scopului certificarii iso9001. “Am avut ca tel sa incorporam cultura calitatii in organizatia noastra, ceea ce ne-a dus la implementare ISO 9001. De acum inainte, provocarea careia trebuie sa ii facem fata este mentinerea certificatului”, a declarat Luana, spunand ca in continuare EJC va fi evaluata la fiecare trei ani. “ISO cere imbunatatirea continua a proceselor. Prin urmare, trebuie sa garantam aceasta imbunatatire, nu pot avea loc niciun fel de stagnari.”

A fi prima dintre scolile Universitatii São Paulo (USP) care a obtinut certificarea calitatii a avut ca rezultat o apropiere de alte scoli asemanatoare. “Ne-am facut multe contacte noi care au avut intrebari despre obtinerea certificarii. Suntem deschisi la colaborare”, a concluzionat Luana.

EJC lucreaza in sectoarele agricol, fermier, al tehnologiei alimentelor si al dezvoltarii durabile.Pentru mai multe detalii despre ESALQ Junior Consultoria, vizitati www.esalqjrc.esalq.usp.br.