31 iulie 2011. Bruel & Kjaer Royston – companie asociata in mod comun cu culoarea verde gratie culorii echipamentelor sale – este acum “verde” in mod oficial, deoarece compania a devenit certificata ISO 14001.

ISO 14001 reprezinta un standard international de management al mediului, care specifica cerintele necesare unui astfel de sistem care poate fi certificat de o organizatie in urma auditarii sale de o terta parte. Bruel & Kjaer’s Royston, care include si LDS Test & Measurement Ltd, a fost certificat cu succes de BSI.

Ca rezultat al implementarii ISO 14001, operatiunile din Marea Britanie Brüel & Kjær si-au luat angajamentul de a fi responsabile fata de mediu pentru a indeplini certintele legale si pe cele ale clientilor.

Compania isi va indeplini obiectivele fata de mediu folosind strategii specifice, care includ gestionarea resurselor pentru reducerea utilizarii de materiale brute, debarasarea corecta de deseuri, reducerea emisiilor daunatoare si promovarea economisirii si reciclarii energiei.

Atunci cand este posibil, Bruel & Kjaer Royston vor folosi componente, materiale si substante care sunt mai putin daunatoare mediului si va creste gradul de sensibilizare al angajatilor sai, pentru a le da posibilitatea de a-si efectua sarcinile cu aceeasi atentie.

Directorul de operatiuni al Brüel & Kjaer din Regatul Unit, Andrew Turner, a spus: “Suntem incantati ca am obtinut aceasta acreditare, alaturandu-ne unitatii noastre din Naerum, care este in conformitate cu ISO 14001 inca din 2009. Aceste schimbari implementate in Royston inseamna ca unitatea noastra de fabricare si de intretinere a meselor de vibrare – ca si laboratorul nostru de calibrare – sunt acum in conformitate deplina cu ISO 14001.”

“Brüel & Kjaer recunoaste principiile dezvoltarii durabile si si-a implementat, prin urmare, un sistem cu scopul de a gestiona toate aspectele semnificative ale activitatilor, produselor si serviciilor care privesc mediul – controland, astfel, impactul ambiental al activitatilor, prevenind poluarea, imbunatatind contiinuu performanta ambientala generala si incuranjand furnizorii sa faca acelasi lucru.”

Pentru a-si pastra certificarea ISO 14001, managerii de varf ai companiei vor efectua o analiza anuala a performatei ambientale si a imbunatatirilor necesare.
Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.bksv.co.uk.