Filiala Agunsa a obtinut certificarea serviciilor si operatiunilor sale portuare privind securitatea muncii

Valparaíso, Chile. 5 noiembrie 2012. Firma de servicii operationale Report, apartinand grupului Agunsa, a primit de curand certificarea OHSAS 18001:2007. Domeniul certificarii acopera serviciile si operatiunile portuare prestate si expedierea produselor finale miniere. Certificarea OHSAS a fost emisa de organismul de certificare international ABS Quality Evaluations.

Standardul international OHSAS 18001 defineste cerintele legate de sistemele de sanatate si de securitate profesionala care ii permit unei firme de servicii sa isi gestioneze riscurile si sa isi imbunatateasca performanta.

Obtinerea certificarii OHSAS 18001 se bazeaza pe studierea operatiunilor si serviciilor portuare din CAP Talcahuano si din Terminalul Portuar Arica (TPA), aici incadrandu-se si serviciile de andocare, iesire din doc, curatare industriala, operatiuni in echipa pe mare si pe uscat in terminalele portuare.

Camilo Fernández, directorul general Report Ltda., si-a exprimat opinia cu ocazia certificarii:

“Aceasta este o mare realizare pentru noi, insa nu este o simpla coincidenta, deoarece planul strategic al Agunsa considera sanatatea si securitatea ocupationala o adevarata valoare. Iar Report a initiat acest demers in calitatea sa de filiala Agunsa. In ultimii cinci-sase ani, toti indicatorii privind accidentele din cadrul companiei au scazut simtitor, astfel incat aceasta acreditare ne motiveaza foarte mult. De aceea, vom incerca in curand sa obtinem aceasta certificare si pentru operatiunile noastre de inmagazinare si de depozitare si sa o extindem pentru toate activitatile companiei”.

Ceremonia de acordare a certificarii OHSAS 18001 i-a strans laolalta pe directorul general Agunsa, Luis Mancilla, pe directorul general ABS Quality Evaluations, Andrés Fuentes Hantke si pe directorul regional IST, Richard Hughes Montealegre.

Certificarea OHSAS 18001 constituie o consolidare a managementului operatiunilor desfasurate de Report si garanteaza ca serviciile furnizate de companie indeplinesc cele mai ridicate standarde ale calitatii si ale biosecuritatii. Report Ltda. este o companie infiintata in 1984 ca o firma de administrare de personal, insa, incepand cu 2006, aceasta si-a schimbat domeniul de activitate, devenind o companie care ofera servicii operationale ca filiala a grupului Agunsa. Pentru mai multe informatii, vizitati www.report.cl.