2 octombrie 2012. O firma de servicii stomatologice din Plymouth a devenit prima din regiune care primeste o recunoastere internationala a calitatii. SS Dental Services, cu sediul in Tamar Science Park, a primit certificarea ISO 9001, standardul international pentru managementul calitatii.

Firma a fost infiintata anul trecut de patronul si directorul acesteia, Paul Sutcliffe, care a declarat cu ocazia obtinerii certificarii ISO 9001:

“Punem la dispozitia dentistilor din regiune servicii de reparatii, intretinere si comercializare. Acestia primesc in mod regulat vizite de inspectie de la Care Quality Commission si au nevoie sa fie siguri ca se pot baza pe serviciile pe care le furnizam noi pentru ca echipamentele lor sa fie in perfecta stare de functionare.”

Obtinerea certificarii ISO 9001 impune o atentie deosebita acordata tuturor aspectelor din organizatie si este adesea destul de greu de obtinut de catre intreprinderile mici.

Serviciul de consultanta Manufacturing Advisory Service l-a pus in legatura pe dl Sutcliffe cu biroul din Cornwall al specialistilor internationali ISO IMSM.

Roger Preston, managerul IMSM pentru zona Cornwall, a spus ca, pentru a primi certificarea ISO 9001, “toate aspectele legate de afaceri sunt examinate amanuntit din punct de vedere al eficientei si eficacitatii”.

Preston a spus: “Am fost capabili sa ii sprijinim pe Paul si firma sa, SS Dental Services, in acest demers: el avea sistemele deja implementate, noi a trebuit doar sa le documentam si sa le formalizam.”

SS Dental Services va fi auditata anual pentru a putea fi recertificata ISO 9001. Firma are ca angajati ingineri stomatologi care ofera servicii de comercializare, reparare, intretinere si testare a echipamentelor stomatologice. Prin intermediul sediului sau central din Plymouth si a depozitului sau de piese stomatologice situat la granita dintre Cornwall si Devon, SS Dental Services are capacitatea de a acoperi toate nevoile Marii Britanii.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.ssdentalservices.co.uk.