Madison, Wisconsin. 10 iulie 2012. Focus on Energy, programul statal al utilitatilor din Wisconsin pentru eficienta energetica si energie regenerabila, a primit de curand de la NSF certificarea ISO 14001:2004, care reprezinta cel mai inalt nivel al recunoasterii internationale pentru gestionarea impactului asupra mediului si pentru instituirea unei culturi de responsabilitate sociala corporativa.

“Aceasta certificare de mediu subliniaza angajamentul Focus on Energy fata de integrarea evaluarii riscurilor, a planificarii si a atenuarii impactului in fiecare aspect al operatiunilor noastre,” a declarat William S. Haas, directorul administrativ al programului.

Pentru a obtine certificarea ISO 14001:2004, Focus on Energy si-a dezvoltat un sistem de management al energiei si sustenabilitatii care abordeaza impactul sau asupra mediului si societatii si prin care se asigura respectarea legilor si reglementarilor aplicabile. Acest sistem ofera un cadru de imbunatatire continua a performantei energetice si ecologice, incercand, in acelasi timp, sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera, deseurile, consumul de materiale si costurile operationale ale programului.

In afara cerintelor necesare certificarii ISO 14001, Focus on Energy se dedica urmatoarelor aspecte:
• Sustenabilitate: Focus on Energy se dedica initiativelor sustenabile, inclusiv reducerii deseurilor, reciclarii si practicilor ecologice din domeniul achizitiilor.
• Respectarea cerintelor legale si de reglementare: Focus on Energy continua sa se dedice respectarii tuturor cerintelor aplicabile federale, statale si locale.
• Responsabilitatea sociala: In deciziile si masurile sale, Focus on Energy ia in considerare diversitatea sociala, ecologica, culturala, legala, politica si organizatorica.
• Imbunatatirea continua a sustenabilitatii si a performantei energetice: Focus on Energy pune la dispozitie informatiile si resursele necesare atingerii obiectivelor stabilite de sistemul sau de management al energiei si al sustenabilitatii.

Focus on Energy este un program care vizeaza obtinerea eficientei energetice si utilizarea pe scara larga a energiei regenerabile in Wisconsin; programul este finantat de serviciile publice ale statului american, cu participare municipala. Focus on Energy colaboreaza cu rezidentii si companiile eligibile din Wisconsin pentru a implementa proiecte energetice rentabile, bazate pe eficienta energetica si pe energiile regenerabile, care nu ar putea fi finalizate altfel. Eforturile sale ajuta locuitorii si organizatiile sa isi gestioneze costurile energetice, sa promoveze dezvoltarea economiei locale, sa protejeze mediul si sa tina sub control cererea crescanda de electricitate si de gaze naturale manifestata in Wisconsin. Pentru mai multe informatii, vizitati www.focusonenergy.com.