Succes pentru Adesso AG in demersul de certificare ISO 9001 (calitate) si ISO 14001 (mediu)

Dortmund, Germania. 12 aprilie 2012. Furnizorul de servicii IT Adesso AG si-a completat ambitioasa colectie de standarde ale calitatii prin recentele certificari internationale ISO 9001 si ISO 14001.

Adesso AG si-a extins in mod substantial domeniul de aplicare a sistemului sau de management al calitatii, care se afla acum in conformitate cu standardul international ISO 9001:2008. Aceasta certificare ISO 9001 are ca rezultat cresterea caracterului competitiv al furnizorului de servicii pe piata IT.

Beneficiile decurg din optimizarea suplimentara a proceselor din cadrul Adesso si din furnizarea de servicii care se axeaza pe satisfacerea nevoilor clientilor, servicii la care s-au adaugat recent consilierea clientilor, executarea de noi proiecte si un sistem modern de control al comenzilor.

Manualul calitatii intocmit in functie de cerintele ISO 9001 este aplicat acum in toate departamentele companiei. El include detalii privind diferitele procese recent dezvoltate, pe care le explica intr-un mod accesibil tuturor angajatilor.
In acelasi timp, Adesso si-a exprimat angajamentul de a face imbunatatiri continue in performanta sa de protectie a mediului, un angajament care acopera toate procesele in care este implicata organizatia.

Astfel au fost introduse politici de management al mediului bazate pe standardul ISO 14001:2004, iar calitatea acestor politici a fost recunoscuta in mod oficial prin aceasta certificare ISO 14001.

Printre cele mai importante masuri luate de companie s-au numarat analizarea si documentarea pertinenta a fluxului material si pregatirea unor criterii de masurare bazate pe rezultatele analizelor efectuate. Adesso spera ca va dispune de propriile resurse intr-un mod mult mai eficace si mai prietenos cu mediul.

Prin orientarea telurilor sale de protectie a mediului inspre repere bine stabilite ale eficientei si ale calitatii, compania se ridica la inaltimea responsabilitatilor sale sociale. Adesso isi doreste sa dovedeasca si ca a salva mediul inconjurator si a obtine un profit sunt obiective care nu trebuie sa vina in conflict unul cu altul.

“Prin obtinerea certificarilor ISO 9001 si ISO 14001 ne dorim sa atragem atentia asupra faptului ca Adesso reprezinta cele mai inalte standarde ale calitatii si fiabilitatii proceselor. Compania nu pierde din vedere nici factorii de mediu in timp ce obtine aceste rezultate. Noi consideram elaborarea sistemelor de management al calitatii si mediului drept un angajament deschizator de drumuri. Aceasta puncteaza imbunatatirile neintrerupte pe care le vom aduce serviciilor pe care le oferim clientilor in viitor,” a subliniat Gregor Schwald, seful centrului de competenta din cadrul Adesso AG.

Adesso a apelat la serviciile firmei de consultanta ISO din Reutlingen StrategicEnterprise atunci cand si-a implementat sistemele de management in conformitate cu standardele ISO 9001 si ISO 14001.

Cunostintele firmei de consultanta ISO despre tehnicile de implementare accesibila a sistemelor a avut ca rezultat incheierea procesului de certificare in mai putin de trei luni, la capatul carora Adesso indeplinea cu succes toate cerintele impuse de certificare.

Adesso este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii IT din zonele vorbitoare de limba germana; compania se specializeaza in dezvoltarea de programe software. Strategia Adesso se sprijina pe trei coordonate principale: cunostintele specifice aprofundate ale personalului sau, competenta extinsa in domeniile tehnologice si aplicarea unor metode fiabile de implementare a proiectelor software. Urmand aceasta abordare, Adesso dezvolta solutii IT superioare, care consolideaza pozitia competitiva a companiei.

Compania Adesso a fost infiintata in Dortmund in 1997, are peste 800 de angajati in cele zece locatii ale sale, iar actiunile sale sunt listate la bursa. Unii dintre cei mai importanti clienti ai sai sunt Allianz, Hannover Rück, Union Investment, Westdeutsche Lotterie, Zurich Versicherung, DEVK si DAK. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.Adesso.de.