UTICO primeste distinctii de varf pentru managementul energiei ISO 50001

26 octombrie 2011. Quality Austria, unul dintre cele mai mari organisme de certificare din Europa, a anuntat astazi ca UTICO Middle East, primul furnizor de utilitati cu servicii complete private din Emirate Arabe Unite, a devenit prima companie din Africa si Orientul Mijlociu care a obtinut certificarea managementului energiei conform standardului international ISO 50001.

Distinctia reprezinta o recunoastere a politicilor de protectie a mediului si a sistemului de management al energiei implementat de UTICO si se alatura numeroaselor certificari obtinute de companie in ultimul timp. O delegatie la nivel inalt de la Quality Austria a vizitat azi Emiratele Arabe Unite pentru a conferi aceasta distinctie reputatului furnizor de utilitati UTICO, care este o companie detinuta privat de Ghantoot Group, avand sediul in emiratul Ras Al Khaimah.

In cadrul ceremoniei care a avut astazi loc in Dubai, Quality Austria a mai acordat UTICO si alte distinctii ca ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001 – ceea ce a transformat UTICO in prima companie de apa din lume care sa detina simultan toate aceste prestigioase certificari. Compania mai ofera si servicii energetice si de gestionare a deseurilor in intrega regiune.

“Aceasta ultima recunoastere este o confirmare suplimentara a politicilor noastre orientate spre client, care pun accentul puternic pe protectia mediului,” a precizat Richard Menezes, directorul general al UTICO Middle East. “Atingerea acestui standard este o realizare importanta pentru Emiratele Arabe Unite, deoarece implica indeplinirea unor conditii foarte stricte referitoare la practicile ambientale si energetice ale operatiunilor noastre.”

“Prin faptul ca suntem primii din regiunea MENA (Orientul Mijlociu si Africa de Nord) care am castigat aceasta distinctie unica, am reusit sa ridicam si mai mult profilul Emiratelor Arabe Unite ca tara care se dedica ocrotirii mediului si ne-am demonstrat hotararea de a introduce politici in toate aspectele operatiunilor noastre,” a spus presedintele UTICO, Rashid Mehran AlBalooshi.

Pentru informatii suplimentare despre companie, vizitati www.uticome.com.