Mayo Advertiser, 11 februarie 2011.
Homecare Medical Supplies, companie aflata in Mayo, unul dintre distribuitorii de seama de echipament medical si consumabile, a obtinut de curand acreditarea ISO 13485 : 2003 pentru sistemul de management al calitatii. In calitate de standard recunoscut pe plan international pentru companiile care se ocupa cu instrumentarul medical, certificarea ISO 13485 primita de Homecare este aplicabila vanzarilor si distributiei de echipament medical si consumabile, aceasta incuzand si decontaminarea si intretinerea echipamentului medical.

Infiintata in 1988 de catre Peter, Mary si Noel McGuinness, Homecare Medical Supplies este o companie cu capital exclusiv irlandez, avand 70 de angajati. Compania distribuie marci proprii (cu etichete individuale), ca si alte produse de marca, sanatoriilor, sectorului de comert cu amanuntul, celor care se ocupa de protectia sanatatii si siguranta muncii, generalistilor si farmaciilor de pe tot teritoriul Irlandei. Compania intretine si sterilizeaza, de asemenea, echipament medical pentru sanatorii si organizatii de protectie a muncii.

In ianuarie 2010, Homecare Medical Supplies a decis sa incerce sa obtina certificarea ISO 13485 : 2003. Ea a fost obtinuta in noiembrie 2010 ca urmare a unui proces amanuntit de examinare supervizat de INTERTEK, lider in revizia calitatii si a sigurantei in acest domeniu. Procesul de certificare a fost coordonat intern de Andrew Llewellyn, director de operatiuni la Homecare, sub patronajul lui Desmond Butler de la Almir Business Consultants.

Comentand primirea acestei certificari, managerul general, John Doyle, a spus:

” Suntem incantati sa primim certificarea ISO 13485 care este esentiala pentru cresterea si dezvoltarea afacerii noastre. Acest standard este vital afacerii noastre si ne permite sa dam marca CE aprobata de Comunitatea Europeana produselor noastre si sa ne continuam eforturile de a dezvolta propriile noastre consumabile si echipamente medicale. Standardul acrediteaza puternic in fata tertelor parti serviciile de intretinere si decontaminare pe care le oferim. ISO 13485: 2003 demonstreaza dedicarea noastra neintrerupta de a furniza cel mai inalt nivel al calitatii produselor si servicii excelente clientilor nostri.”

O companie progresista, Homecare Medical Supplies trimite in mod activ noi linii inovatoare de productie pentru distributie, la preturi competitive, sub marca proprie, clientilor sai din intreaga Irlanda.

ISO 13485 este standardul international pentru companii activand in sfera producerii si distributiei de echipament medical cu marca proprie. Recunoscuta in toata lumea, certificarea ISO 13485:2003 este o dovada a angajamentului unei companii fata de clientii sai prin calitatea impecabila a produselor si serviciilor. Ea demonstreaza existenta unui foarte eficient sistem de management al calitatii care indeplineste preocuparile specifice industriei echipamentului medical in ceea ce priveste setul de reguli, calitatea si siguranta.
sursa: www.advertiser.ie