Hotelul Islamabad Serena a primit certificatul de aprobare din partea organismului englez de acreditare DAS Certification, pentru sistemul sau de management al mediului (SR EN ISO 14001), fiind primul de acest gen care sa fi fost conferit vreunui hotel din tara.

ISO 14001 este unul din standardele publicate de ISO, o federatie internationala formata din organisme de standardizare si avand sediul la Geneva, in Elvetia. Infiintata in 1946, ISO dezvolta standarde in toate domeniile, inlesnind functionarea afacerilor internationale, fie ca este vorba despre bunuri ori despre servicii.

ISO 14001 face parte din categoria standardelor pentru mediul inconjurator. A primi acreditarea ISO inseamna ca o companie s-a conformat standardelor de mediu. A fi acreditat inseamna in prezent un simbol al prestigiului, care denota ca o companie are un interes atat de ridicat fata de mediul in care activeaza si fata de comunitate, incat a facut toti pasii necesari pentru a le asigura bunastarea.

Hotelul Serena Hotel si-a lansat politicile referitoare la mediu in 2007, iar pentru a le implementa si-a fixat unele principii ambientale si a elaborat proceduri in acest sens pentru a se conforma cerintelor de reglementare si standardelor internationale pentru managementul mediului din industria hoteliera.

Aceste principii includ reducerea poluarii prin intermediul unui management adecvat al deseurilor si a intretinerii eficiente a echipamentului, educarea si formarea personalului in directia incurajarii sale de a actiona intr-o maniera responsabila fata de mediu; straduinta de a furniza si de a folosi produse si servicii care sunt sigure si nu sunt daunatoare mediului; conservarea resurselor prin utilizarea eficienta a acestora si prin aplicarea de metode corespunzatoare de selectare si de reciclare; monitorizarea periodica si evaluarea practicilor reprezentate de programul Serena Environmental, Education and Development (SEED) si, in sfarsit, incurajarea furnizorilor de a adopta telurile hotelului legate de mediu.

Dupa un deceniu de implementare inovatoare a practicilor responsabile fata de mediu, a fost normal ca Islamabad Serena Hotel sa isi testeze sistemul cu ajutorul unei serii de standarde recunoscute international. Odata cu cresterea importantei conceputului de responsabilitate sociala a companiilor, numeroase companii globale nu numai ca adopta practici social responsabile, ci asteapta ca si partenerii si furnizorii lor sa procedeze in acelasi fel. sursa: http://pakobserver.net