Grupul BMMI demareaza un proiect prin care sprijina implementarea unui sistem de management integrat

BMMI a pus bazele unui proiect prin care va deveni prima companie din industria sa din Bahrain care si-a implementat un sistem de management integrat (SMI), sistem care incorporeaza toate elementele comune celor patru standarde de management sub o platforma de dezvoltare care inlesneste aceasta integrare.

In cadrul SMI, BMMI isi va integra sistemul de management al calitatii (ISO 9001), al sanatatii si securitatii ocupationale (OHSAS 18001), al mediului (ISO 14001) si al sigurantei alimentare (ISO 22000), cu scopul de a crea o structura holistica in care procesele, interfetele, structurile si documentatia sistemelor individuale sunt integrate intr-un singur sistem standard de management.

“BMMI are nevoie de sisteme de management eficace care sa fie implementate nu numai pentru a-si atinge scopurile si obiectivele, ci si pentru a satisface nevoile tuturor partilor interesate,” a explicat Laura Mejia, managerul sistemelor calitatii de la BMMI. “Avand un SMI si certificarile care il insotesc, putem sa ne pozitionam mai bine in calitate de companie preferata a partenerilor, clientilor, furnizorilor si angajatilor, demostrand ca BMMI se dedica excelentei managementului in toate aspectele calitatii, sanatatii si securitatii, mediului si sigurantei alimentare. ”

Fiecare din cele patru sisteme de management din SMI este de o importanta vitala pentru BMMI. ISO 9001 pune la dispozitia grupului masuri de control sistematice ale activitatilor si proceselor prin care se asigura indeplinirea consecventa a asteptarilor si cerintelor clientilor, in timp ce OHSAS 18001 da posibilitatea BMMI de a-si demonstra angajamentul catre mentinerea unui loc de munca sigur si sanatos dedicat angajatilor si comunitatii inconjuratoare. In mod similar, ISO 14001 va ajuta compania sa-si reduca impactul produselor si serviciilor asupra mediului, iar ISO 22000 va da posibilitatea oferirii constante de produse care sunt sigure pentru consum.

“Desi grupul a obtinut deja certificarile pentru sistemele sale de management al calitatii, ca si al sanatatii si securitatii ocupationale, odata cu implementarea SMI, BMMI isi ia un angajament public fata de clienti si de comunitate fata de raza de actiune a sistemelor sale de management, incluzand aici si siguranta alimentara, si protectia mediului.”

Pentru a fi ghidati de-a lungul acestui proiect, BMMI a dezvoltat un parteneriat cu OSHOEHA in calitate de consultanti oficiali. “Centrul OSHO este o companie cu reputatie din Bahrain, avand o vasta experienta in a ajuta organizatiile internationale la implementarea si mentinerea sistemelor de management al calitatii, mediului, sanatatii si securitatii si sigurantei alimentelor, intr-o maniera care asigura indeplinirea cerintelor impuse de standardele internationale si a celor mai bune practici. Nu avem nicio indoiala ca aceasta colaborare va fi foarte benefica companiei BMMI.”

Mohamed Alawi, director de operatiuni la OSHO, cel care coordoneaza proiectul, a adaugat: “BMMI este o intreprindere globala cu operatiuni internationale si, ca atare, are nevoie sa se adapteze cerintelor diverselor tari si guverne straine. Ardoarea companiei de a atinge un sistem complet de management integrat in toate campurile sale de activitate este o dovada a viziunii sale de crestere atat din punct de vedere operational, cat si pe piata. Suntem increzatori ca, odata cu implementarea SMI, exista un enorm potential de excelenta in cadrul BMMI.” sursa: www.ameinfo.com