Community Energy Plus primeste certificarea ISO 9001 pentru managementul calitatii

25 iunie 2012. Community Energy Plus (CEP), intreprinderea sociala din comitatul britanic Cornwall care ofera servicii destinate gospodariilor, comunitatilor si companiilor prin care acestea isi pot reduce consumul energetic si pot exploata potentialul resurselor regenerabile, a obtinut prestigioasa certificare ISO 9001 pentru sistemul sau de management al calitatii (SMC).

Intreprinderea cu sediul in Camborne, care a castigat in 2010 si acreditarea ISO 14001 pentru sistemul de management al mediului (SMM), a fost distinsa cu acest insemn international al calitatii in urma unei evaluari independente a proceselor sale de control al calitatii, evaluare realizata de auditorii organismului de certificare SGS.

Ian Smith, directorul general al Community Energy Plus, a declarat: “Sistemele de management ISO devin esentiale pentru a colabora cu partenerii nostri din sectoarele public si privat. Ele asigura o valoare exceptionala prin faptul ca garanteaza faptul ca procesele corespunzatoare sunt temeinic integrate, ceea ce ne ajuta sa devenim mai eficienti in toate domeniile noastre de activitate. Dintotdeauna ne-am mandrit cu plasarea satisfactiei clientilor in centrul preocuparilor noastre, iar atingerea celui de-al doilea standard ISO ne demonstreaza acest angajament si ne plaseaza pe o pozitie concurentiala in viitor.”

Din 1997, CEP ofera o varietate de solutii si de proiecte inovatoare referitoare la eficienta energetica si la energia regenerabila. Schemele CEP pentru mansardari si izolatii au ajutat peste 25000 de gospodarii din Cornwall sa economiseasca 2.5 milioane lire sterline anual din facturile energetice, in timp ce lucrarile efectuate in cadrul proiectelor comunitare din comitat au dus la instalarea unor surse de energie regenerabila suficiente indeplinirii nevoilor electrice a aproximativ 600 de case.

O subventie guvernamentala acordata in primavara trecuta a fost folosita pentru a ajuta Community Energy Plus sa castige cele doua certificari ISO in cadrul eforturilor sale de a dezvolta noi servicii. Pentru mai multe informatii, vizitati www.cep.org.uk.