ISO 22000 pentru Siguranta Alimentara – cap. 6: Cerintele resurselor sigurantei alimentare

6.1 ISO 22000 – Asigurati resurse adecvate SMSA

• Asigurati resursele necesare pentru a elabora SMSA in organizatia dvs.
• Asigurati resursele necesare pentru a implementa SMSA in organizatia dvs.
• Asigurati resursele necesare pentru a sustine SMSA in organizatia dvs.
• Asigurati resursele necesare pentru a actualiza SMSA in organizatia dvs.

6.2 Asigurati resursele umane adecvate

• 6.2.1 Asigurati personal competent in domeniul sigurantei alimentare.
• Asigurati-va ca acest personal este competent.
• Pastrati evidente ale contractelor si acordurilor pe care le aveti cu expertii externi in SMSA.

• 6.2.2 Asigurati programe de formare si de constientizare.
• Identificati abilitatile pe care trebuie sa le aiba personalul care influenteaza siguranta alimentara.
• Oferiti formare pentru a fi sigura ca personalul are abilitatile necesare.
• Angajatii trebuie sa constientizeze modul in care performatele lor individuale influenteaza siguranta alimentelor.
• Evaluati eficacitatea activitatilor de formare si de constientizare din cadrul SMSA.
• Tineti o evidenta a programelor de formare oferite in domeniu.

6.3 Puneti la dispozitie infrastructura corespunzatoare

• Elaborati infrastructura necesara conformarii la standardul ISO 22000.
• Mentineti infrastructura necesara conformarii la standardul ISO 22000.

6.4 Asigurati un mediu de lucru corespunzator

• Puneti bazele unui mediu de lucru necesar conformarii la standardul ISO 22000.
• Administrati mediul de lucru necesar conformarii la standardul ISO 22000.
• Sustineti mediul de lucru necesar conformarii la standardul ISO 22000.
tags: consultanta iso 22000, siguranta alimentara, haccp, certificare iso 22000, smsa