Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) a publicat un standard dedicat utilizarii culturii de tesuturi si a altor materiale microbiologice.

ISO

ISO este cel mai mare furnizor de standarde voluntare bazate pe consens din lume, aplicabile unei game extrem de largi de organizatii si de ramuri industriale. In momentul de fata, ISO are in alcatuire organismele de standardizare nationale din 164 tari, iar acestea lucreaza impreuna pentru a dezvolta standarde care indeplinesc nevoile mediului de afaceri, dar si pe cele ale societatii in general.

Standardul ISO 24998

Comitetul tehnic ISO/TC 48 โ€“ Echipamente de laborator a elaborat un standard care reglementeaza tratarea culturii de tesuturi. Acesta este intitulat ISO 24998:2008 โ€“ Articole de laborator din material plastic. Cutii Petri de unica folosinta pentru proceduri microbiologice. Standardul specifica cerintele si metodele de testare adecvate dedicate cutiilor Petri de unica folosinta. ISO 24998 a fost adoptat in anul urmator aparitiei sale si de Asociatia de Standardizare din Romania, el fiind disponibil la pretul de 41,85 RON (fara TVA).

Excluderi

Standardul ISO 24998 nu se aplica produselor similare utilizate pentru cultura celulelor sau a tesuturilor. El nu se aplica nici cutiilor preincarcate cu materiale microbiologice.