Siguranta alimentelor – Microbiologia alimentelor

Frecventa incidentelor legate de siguranta alimentelor , printre care se numara retragerea de pe piata a unor produse alimentare, si consecintele importante asupra sanatatii sunt motive intemeiate pentru ca tarile sa isi intareasca masurile de siguranta alimentara si sa fie mai vigilente cu producatorii si comerciantii de alimente.

ISO 7218 : 2007, Microbiology of food and animal feeding stuffs — General requirements and guidance for microbiological examinations – microbiologia alimentelor si hranei pentru animale – cerinte generale si indrumari pentru examinarile microbiologice – descrie masurile principale care trebuie sa fie luate de-a lungul diferitelor stadii ale procesului de examinare microbiologica a alimentelor, de la primirea mostrelor in laborator pana la continutul rapoartelor testelor si eliminarea mostrelor si pana la obtinerea certificarii ISO.

Standardul ISO 7218 ajuta la:
• asigurarea validitatii examinarilor microbiologice asupra alimentelor
• asigurarea similaritatii in toate laboratoarele a tehnicilor generale folosite in cadrul acestor examinari
• obtinerea unor rezultate omogene in diferite laboratoare, si la
• contributia la siguranta personalului laboratorului prin prevenirea riscurilor de infectie.