Fruit d’Or a investit 500000 dolari pentru a obtine certificarea FSSC 22000 pentru siguranta alimentara

8 iunie 2012. Ministrul canadian al industriei si agriculturii, Christian Paradis, a anuntat de curand atribuirea unui ajutor financiar totalizand 107 025 $ intreprinderii Fruit d’Or Inc., ajutor care vizeaza sa sprijine siguranta alimentara conform standardului international FSSC 22000.

Fruit d’Or a investit aproximativ 500 000 $ in acest proiect de implementare a unui sistem de control al calitatii si sigurantei produselor sale si de realizare a unui studiu al carui obiectiv este confirmarea tehnologiilor inovatoare din cadrul intreprinderii.

Ajutorul financiar acordat intreprinderii provine, pe de o parte, din Programul de sprijin pentru siguranta si calitatea alimentelor si, pe de alta parte, din Programul de sprijin pentru inovatii, ambele finantate in virtutea acordului federal-provincial Cultivons l’avenir (Sa cultivam viitorul). Aceste doua programe sunt legate de Strategia de sprijin pentru prelucrarea produselor alimentare, pusa in aplicare de ministerul agriculturii, pescuitului si alimentatiei din Canada.

“Banii pe care ii primim prin acest program ne asigura un pasaport pentru export,” a subliniat presedintele companiei Fruit d’Or, Martin Le Moine. “80% dintre produsele noastre sunt exportate in toata lumea, iar obtinerea certificarii FSSC 22000 este o cerinta a marilor intreprinderi la nivel international, care se asigura astfel de strictetea procedurilor noastre. Avem clienti in Anglia care nu asteapta decat aceasta certificare pentru a pune produsele noastre pe rafturile lor.”

Fruit d’Or se asteapta sa primeasca certificarea FSSC 22000 in cursul lunii august, in urma auditurilor realizate in cele doua fabrici ale sale, din orasele Notre-Dame-de-Lourdes si Villeroy, care au avut nevoie de diverse modificari pentru actualizarea echipamentelor si renovarea cladirilor. “Trebuie sa recunoastem eforturile angajatilor nostri, deoarece au fost implicate, de asemenea, si multe programe de formare profesionala,” a mai dezvaluit dl Le Moine.

“Sunt incantat ca Fruit d’Or si-a implementat un sistem recunoscut si riguros de management al calitatii si al sigurantei alimentelor, care ii va permite acestei companii prezente in peste 35 de tari sa ii demonstreze clientelei aspectele legate de siguranta produselor sale,” a mentionat, la randul sau, ministrul Christian Paradis.

“In plus, investitia guvernului canadian ii va permite sa isi mentina cresterea si sa contribuie la dezvoltarea acestui sector. Efectuarea unei investitii orientate, care permite sprijinirea unei companii cum este Fruit d’Or in respectarea riguroaselor criterii ale pietei de export reprezinta un pas intelept si o miscare castigatoare pentru industria noastra. Dorim sa fim recunoscuti ca exportatori seriosi si nu putem ajunge la aceasta recunoastere decat conformandu-ne la astfel de reguli,” a concluzionat ministrul canadian, referindu-se la cea mai noua certificare a sigurantei alimentelor, FSSC 22000.

Fruit d’Or este unul dintre liderii canadieni in prelucrarea produselor alimentare. Compania ofera o gama larga de produse pe baza de afine si de coacaze (fructe deshidratate, pulbere de fructe, sucuri si concentrate, produse congelate). Pentru mai multe informatii, vizitati www.fruit-dor.ca.