1 august 2011. Compania Mass Design Incorporated a fost premiata cu certificarea ISO 13485:2003 a Organizatiei Internatioanale pentru Standardizare, obtinand o pozitie competitiva mai buna in calitate de furnizor al fabricantilor de dispozitive medicale din intreaga lume.

ISO 13485:2003 este o acreditare recunoscuta international care stabileste unele reguli prin care se garanteaza siguranta, calitatea si performanta dispozitivelor medicale – inclusiv a circuitelor imprimate, care sunt esenta dispozitivelor ca stimulatoarele cardiace si aparatelor de imagistica prin rezonanta magnetica.

“Castigarea acestei certificari ISO este o afirmare a calitatii pe care o furnizam in industria dispozitivelor medicale de peste un deceniu,” a spus Paul Boduch, vicepresedinte si cofondator al companiei. De la infiintarea sa acum 25 de ani, Mass Design si-a construit reputatia bazandu-se pe fiabilitatea circuitelor imprimate printre clientii sai, ca de pilda Siemens, Nova Biomedical, GE Healthcare, Baxter si Tyco.

ISO 13485:2003 specifica cerintele necesare unui sistem de management al calitatii care sa indeplineasca cerintele clientilor si cerintele de reglementare aplicabile la dispozitivele si la componentele medicale. Recenta certificare se adauga proceselor si standardelor calitatii pe care Mass Design le-a adoptat obtinand certificarea standardului si mai recunoscut pe plan international, ISO 9001:2008.

“Oamenii nostri trebuie sa fie laudati pentru dezvoltarea sistemului de audit intern, pentru identificarea mecanismelor de verificare si a protocoalelor de comunicare necesare atingerii standardului ISO 13485. Noua certificare medicala adauga un plus de valoare produselor noastre si marcii Mass Design; ea serveste la cresterea increderii clientilor la nivel mondial,” a adaugat Boduch.

Pe langa ISO 13485, Mass Design isi intareste suplimentar pozitia in sectorul productiei medicale investind in tehnologii de ultima ora si in echipament sofisticat. De exemplu, compania tocmai a achizitionat o masina de gaurit Schmoll si o masina suplimentara MyData pentru unitatea sa de productie de la nord de Boston.

Si mai mult, Mass Design deschide calea unor noi tehnologii – cea a circuitelor imprimate flexibile – care permite producatorilor de echipament medical sa adauge si mai multa functionalitate in spatii mici, crescand, in acelasi timp, fiabilitatea. Circuitele imprimate flexibile integreaza circuite si cabluri intr-o singura unitate care se poate supune aproape oricarei forme. De exemplu, Mass Design fabrica circuite imprimate flexibile pentru producatorii de membre protetice.

“ISO 13485 va juca un rol cheie in cresterea vanzarilor nostre, care deja au crescut cu 18% in acest an in sectorul de electronice medicale – echipament de diagnostic si de monitorizare, instrumente chirurgicale si dispozitive medicale implantabile si neimplantabile,” a spus Bill Gately, director de vanzari la Mass Design. Mai multe informatii, la adresa: http://www.massdesign.com.