Miller Thomson isi masoara amprenta de carbon cu ajutorul unui standard recunoscut international: ISO 14064

Miller Thomson face parte din categoria primelor firme de avocatura canadiene care sa-si fi comparat amprenta de carbon cu cerintele riguroase, recunoscute pe plan international ale standardului ISO 14064. Programul de analiza comparativa a emisiilor de gaze cu efect de sera a fost pus la punct de curand in colaborare cu Zerofootprint, o companie de varf cu sediul in Toronto care promoveaza eficacitatea energetica si tehnologiile ecologiste.

Studiul contine o analiza a practicilor in materie de dezvoltare durabila a trei firme de avocatura situate in Vancouver, Toronto si Edmonton, ca si o comparatie a performantei Miller Thomson fata de alte cabinete juridice, banci si cabinete contabile canadiene mici si mijlocii. Miller Thomson s-a clasat printre primele trei organizatii de pe lista.

“Parerea noastra este ca practicile care favorizeaza dezvoltarea durabila sunt imperative in afaceri”, a spus Gerald Courage, presedintele Miller Thomson. “Sincer, n-am fi obtinut rezultate atat de bune in raport cu alte organizatii daca n-am fi consacrat atata energie acestor probleme timp de trei ani.

Eforturile noastre au ca obiectiv obtinerea unui profit masurabil. Incercam sa imbunatatim eficacitatea la locul de munca, sa reducem costurile si sa ocupam o pozitie privilegiata intr-un numar crescand de analize ale concurentei, efectuate de corporatii de varf care isi doresc ca lanturile lor de aprovizionare sa fie mai etice si mai ecologiste.”

In 2008, Miller Thomson a pus la punct un comitet national de dezvoltarii durabile avand ca scop evaluarea si ameliorarea practicilor din domeniu. De atunci, acest comitet a implementat numeroase masuri axate pe protejarea mediului inconjurator, dintre care:
• reciclarea echipamentelor uzare de birotica si informatica;
• programe de reciclare la birou, in salile de mese si programe de reciclare a bateriilor;
• inlocuirea tuturor sticlelor de plastic prin carafe si sticlarie reutilizabile;
• economisirea hartiei prin imprimarea fata verso si promovarea schimbului de documente prin fax si internet;
• stingerea aparaturii electronice cand nu este folosita – o metoda simpla de economisire a energiei;
• incurajarea videoconferintelor in locul calatoriilor de afaceri si
• pregatirea unui noi protocol vizand calcularea emisiilor de gaze cu efect de sera generate de calatoriile cu avionul de la un birou la altul al firmei.

Ca parte a analizei sale, Zerofootprint a redactat si un raport de inventariere a gazelor cu efect de sera pentru a masura si a compara impactul fiecarui birou care a participat la studiu. Amprenta ecologica a acestor birouri a fost ulterior masurata in functie de standardele stabilite de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) si de Protocolul Gazelor cu Efect de Sera (Greenhouse Gas Protocol), un instrument de masura international folosit pe scara larga pentru a intelege, a cuantifica si a gestiona emisiile de gaze cu efect de sera.

Zerofootprint a prezentat si un raport a celor mai bune practici pe care Miller Thomson le poate folosi in sensul optimizarii demersurilor sale ecologiste in cadrul firmei.

“Miller Thomson deschide calea in domeniul analizei performantei ambientale,” a spus Ron Dembo, fondatorul si presedintele consiliului de administratie al Zerofootprint. “Ei recunosc faptul ca eficienta energetica este cea mai importanta sursa de energie care nu a fost inca exploatata. Interventii simple in comportamentul la locul de munca, ca a le oferi oamenilor un feedback direct al consumului lor, apoi incurajandu-i sa isi schimbe obiceiurile, pot reduce semnificativ cererea energetica. Problemele schimbarilor climatice trebuie atacate in ansamblul lor. Miller Thomson a dovedit ca e posibil ca o organizatie sa economiseasca bani si sa participe la rezolvarea celei mai mari provocari de pe planeta.”

Vizitati www.millerthomson.com si www.zerofootprint.net pentru mai multe informatii.
Sursa articol: www.cnw.ca si www.newswire.ca
tags: consultanta iso 14064, implementare, certificare ISO 14064, gaze cu efect de sera, dezvoltare durabila