City of San Fernando, provincia Pampanga, Filipine. 12 noiembrie 2012. Centrul pentru Dezvoltarea Sanatatii 3 (CHD 3) din cadrul Ministerului Sanatatii din Filipine (DOH) vizeaza imbunatatirea suplimentara a serviciilor sale dedicate locuitorilor regiunii Central Luzon, propunandu-si sa obtina anul viitor certificarea Organizatiei Internationale pentru Standardizare ISO 9001.

“Fiecarui centru i s-a oferit un interval de timp de 18 luni pentru a deveni certificat ISO. Insa noi, cei de la CHD 3, ne-am propus sa obtinem certificarea ISO 9001 in numai sapte luni,” a declarat Leonita Gorgolon, director regional.

Procesul de certificare ISO a inceput prin organizarea de catre centru a unei serii de programe de formare si de instruire a tuturor angajatilor sai.

Aceste activitati au ca scop garantarea faptului ca toti angajatii inteleg de ce este nevoie ca DOH sa isi implementeze un sistem de management al calitatii (SMC) in conformitate cu cerintele standardului ISO 9001:2008.

“Statutul de organizatie certificata ISO asigura caracterul competitiv global, ajuta la castigarea increderii cetatenilor si aliniaza viziunea agentiei noastre cu orientarea actuala anticoruptie a guvernului national,” a adaugat Gorgolon.

DOH va deveni astfel primul minister care detine un departament certificat ISO 9001, in prezent fiind considerat cea mai mare organizatie din Filipine care urmareste obtinerea certificarii ISO.

ISO este o organizatie nonguvernamentala care a publicat cel mai mare numar de standarde internationale referitoare la bunele practici de management al calitatii.

ISO 9001:2008 este un model creat de ISO pentru elaborarea si implementarea unui SMC care asigura servicii de calitate, protectia mediului, siguranta, fiabilitate si intersanjabilitate.
Pentru mai multe informatii, vizitati www.doh.gov.ph.