Ministerul Lucrarilor Publice din Malaezia priveste acreditarea ISO 17025 ca pe un pas inainte in transformarea sa

Kunching, Malaezia. 2 noiembrie 2011. Laboratorul Central de Materiale (LCM) din cadrul Ministerului Lucrarilor Publice (MLP) din Malaezia a lansat ieri programul de implementare a sistemului international de management al laboratoarelor conform standardului ISO 17025 pentru a-si creste competenta tehnica a testelor de laborator prin utilizarea acestui standard global.

Cu ocazia ceremoniei de lansare a programului, ministrul dezvoltarii infrastructurii si comunicatiilor, Dato Sri Michael Manyin, a spus ca obtinerea acreditarii este un pas important pentru transformarea ministerului, deoarece ISO 17025 este unul dintre cele mai stricte standarde atunci cand vine vorba despre testari.

“Multe agentii au fost certificate ISO 9001, insa ISO 17025 este un mare pas inainte. Planul de a obtine acreditarea ISO 17025 este intr-adevar oportun, deoarece MLP trece printr-o transformare, o noua faza si o noua structura care necesita un sistem mai bun de testare,” a mentionat ministrul.

“Deoarece LCM face deja pasi in directia obtinerii acreditarii ISO, ministerul va avea posibilitatea de a-si atinge obiectivul de crestere a sustenabilitatii si calitatii in conditiile mentinerii rentabilitatii,” a declarat Manyin.

El a adaugat ca acreditarea va garanta si ca toate lucrarile MLP vor avea o baza legala, ceea ce va ajuta la cresterea increderii publicului in minister si in laboratorul sau de testare.

In discursul sau, directorul ministerial Zuraimi Sabki a spus ca, in urma certificarii, LCM va deveni primul laborator de testare de materiale din regiune care sa ofere servicii pentru industria constructiilor si pentru cercetarea academica.

“In acest laborator vor lucra angajati extrem de competenti si de motivati. Obtinerea acreditarii ISO 17025 reprezinta dovada angajamentului MLP fata de garantarea serviciilor de calitate tuturor partilor interesate. Acesta este un raspuns la politica serviciilor civile, prin care se doreste furnizarea de servicii de talie mondiala,” a precizat el.

Standardul ISO 17025 este echivalentul lui ISO 9001 in domeniul laboratoarelor de testare si calibrare, o atentie deosebita acordandu-i-se conceptului de competenta. El se aplica oricarei organizatii care doreste sa ofere asigurari clientilor in privinta preciziei, exactitatii si repetabilitatii rezultatelor testelor si calibrarilor de calitate superioara oferite.

La ceremonie au mai participat ministrul adjunct al dezvoltarii infrastructurii, Datuk Daud Abdul Rahman, si ministrul adjunct al comunicatiilor, Datuk Lee Kim Shin. sursa: www.theborneopost.com