NLT SPINE primeste marcajul CE pentru dispozitivul sau eSpin(TM) si efectueaza primele teste clinice in Europa

Kfar Saba, Israel. 19 aprilie 2012. NLT SPINE, un dezvoltator de produse utilizate in procedurile chirurgiei minim invazive a coloanei vertebrale (Minimally Invasive Spine Surgery – MISS) si in procedurile percutanate, a anuntat astazi ca dispozitivul sau de discectomie eSpin a primit aprobarea de a utiliza marcajul CE, ceea ce ii permite companiei sa il comercializeze in Europa.

Dispozitivul eSpin poate fi folosit ca parte a procedurii de fuziune intersomatica lombara, echipandu-i pe chirurgi cu un instrument de inalta performanta pentru discectomie. Instrumentul electric evacueaza nucleul discului si poate fi folosit pentru a pregati spatiul de disc inainte de plasarea implanturilor de fuziune intersomatica lombara.

“eSpin este numai unul dintre produsele pe care le oferim. Scopul nostru este sa punem la dispozitia chirurgilor o intreaga serie de produse si de instrumente care sunt necesare efectuarii complete a procedurilor MISS,” a spus Didier Toubia, director executiv la NLT SPINE.

“Primirea marcajului CE pentru eSpin ne demonstreaza angajamentul fata de cele mai inalte standarde ale calitatii si ale designului functional, aliniate celor mai stricte indrumari ale reglementarilor europene pentru dispozitivele medicale,” a adaugat Toubia.

Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) examineaza in prezent o notificare referitoare la eSPIN, acest dispozitiv nefiind momentan disponibil spre comercializare in Statele Unite.

NLT SPINE este o companie specializata in dezvoltarea de proceduri pentru chirurgia minim invaziva a coloanei si de proceduri percutanate, destinate tratarii bolilor degenerative ale coloanei. Viziunea companiei este sa imbunatateasca metodele de ingrijire a pacientilor si sa reduca semnificativ costurile totale de tratament prin trecerea de la practicile traditionale ale chirurgiei deschise la MISS, folosind noi metode si tehnologii pentru a spori utilitatea si a ameliora rezultatele.

Condusa de lideri internationali in chirurgia coloanei vertebrale, compania NLT SPINE detine un larg portfoliu de patente eliberate sau in curs de eliberare, care se refera la tehnologia nonliniara si la alte tehnologii asociate privind implanturi si instrumente medicale. Pentru mai multe informatii, vizitati www.nlt-spine.com.