Certificatul OHSAS 18001 atesta implementarea unui sistem de management al sanatatii si securitatii ocupationale

10 octombrie 2012. BJC, una dintre companiile grupului Siemens, a carei activitate se axeaza pe fabricarea de echipament electric pentru sectorul rezidential, a obtinut certificarea sistemului de management al sanatatii si securitatii ocupationale (SSO) conform standardului international OHSAS 18001.

Certificarea este rodul auditului final de certificare al sistemului de management SSO in conformitate cu prevedirele standardului OHSAS 18001. BJC si-a dorit sa mearga dincolo de cerintele legislative si sa isi construiasca un sistem de management integrat cu ajutorul celorlalte certificari obtinute anterior pentru sistemul de management al calitatii ISO 9001 (din 1993) si pentru sistemul de management al mediului ISO 14001 (din 2006).

Sistemul de management SSO a fost incorporat in acest sistem de management integrat al calitatii si mediului, ceea ce a dus la elaborarea unui singur manual de management care acopera toate problemele care pot aparea si care pune la dispozitie procesele care trebuie aplicate in fiecare din aceste domenii.

Auditorii de la Asociatia Spaniola de Standardizare (AENOR) au remarcat faptul ca BJC dispune de capacitati foarte avansate de management si de o buna integrare a propriilor sisteme de management ISO 9001, ISO 14001 si recentul OHSAS 18001 intr-un tot unitar.

“Doresc sa felicit compania BJC pentru activitatea sa sustinuta in domeniul responsabilitatii si securitatii in munca, un aspect care influenteaza productivitatea intreprinderilor”, a spus Eva Subirá, directoarea AENOR Catalonia.

Certificarea OHSAS (seria de evaluare pentru sanatatea si siguranta in munca) precizeaza cerintele destinate imbunatatirii proceselor de management corporativ si securitatii si sanatatii la locul de munca dincolo de ceea ce impune legea ca obligatii minime. Standardul OHSAS 18001 a fost conceput pentru a fi compatibil cu standardele ISO 9001 si ISO 14001, ajutand, astfel, organizatiile sa isi indeplineasca in mod eficient obligatiile legate de sanatatea si de securitatea angajatilor lor.

Prin obtinerea acestei certificari, BJC a primit o recunoastere externa a activitatilor sale de alocare a resurselor si a mijloacelor necesare evitarii, in masura posibilului, a accidentarii si imbolnavirii personalului si a daunelor aduse proprietatilor companiei. Pentru mai multe informatii, vizitati www.bjc.es.