Boston, Massachusetts. 21 august 2012. Compania Solos Endoscopy, Inc. a anuntat ca a apelat la serviciile organismului de certificare TUV SUD America, Inc. pentru a-si incheia procesul de certificare conform standardului international ISO 13485.

Solos Endoscopy angajase anterior firma de consultanta ISO Expert Resource pentru a pregati compania pentru auditul final de certificare ISO.

Firma de consultanta va fi prezenta la auditul final si va ajuta la interpretarea tuturor constatarilor auditului. Potrivit Expert Resource, companiile consiliate isi mentin un procent de succes de 100% in incheierea cu bine a auditului final de la prima incercare.

TUV SUD Product Service este o organizatie acreditata de ZLG din Bonn, Germania, ca organism de certificare pentru sistemele de management al calitatii conform standardului ISO 13485. TUV SUD mai detine acreditari si de la Standards Council of Canada (SCC) si Health Canada for the Canadian Medical Devices Regulations. In plus, TUV SUD este organism notificat pentru certificarea tuturor directivelor UE, putand ajuta astfel companiile medicale sa acceseze noi piete nationale, europene si mondiale.

Solos Endoscopy se alatura prestigioasei liste de clienti asistati de Expert Resource, lista care include nume ca BASF, Black & Decker, Dow Precision, Hitachi, J.D. Power & Associates, Microsoft Corporation, Northrop Grumman, Quest si Toshiba, printre multi altii.

Instrumentele Solos Endoscopy sunt aprobate de Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA). Dupa ce Solos Endoscopy va primi certificarea ISO 13485, compania va putea sa aplice marcajul CE pe intreaga sa linie de instrumente. Atat reprezentantii Solos, cat si cei Expert Resource, sunt de parere ca initiativa certificarii ISO 13485 si aprobarea de a utiliza marcajul CE se vor incheia in urmatoarele cinci luni.

Solos Endoscopy, Inc. este o companie producatoare de instrumente medicale, a carei misiune este sa dezvolte si sa comercializeze cele mai calitative si mai inovatoare instrumente pentru depistarea, diagnosticarea, tratarea si gestionarea diverselor maladii. Mai multe informatii despre produsele companiei aprobate de FDA sunt disponibile pe site-ul acesteia, www.solosendoscopy.com.