9 octombrie 2012. Compania PEL Services Limited a primit ravnita certificare BS EN ISO 14001:2004 a sistemului de management al mediului pentru proiectarea, furnizarea, instalarea, punerea in functiune si intretinerea echipamentelor sale de sunet, securitate, comunicatii si alarma la incendiu.

PEL se dedica reducerii impactului sau asupra mediului si si-a implementat un numar de proceduri pentru a-si reduce consumul de energie si cantitatea de deseuri. Aceasta initiativa a implicat reutilizarea a 90% din materialul de impachetat, utilizarea unor vehicule eficiente din punct de vedere energetic si planificarea logica a deplasarilor in interes de serviciu intr-o zona restransa pentru a reduce timpul de calatorie, consumul de carburant si emisiile.

Pentru a asigura eliminarea corecta si controlul eficient al materialelor uzate, companiei i s-a acordat un certificat de transport pentru deseuri emis de Agentia de Mediu din Marea Britanie. Acest certificat le permite tuturor utilitarelor PEL sa transporte deseurile de la sediile clientilor la depoul corespunzator de reciclare.

Directorul general Ken Faulks a comentat reusita companiei sale: “Personalul PEL a muncit din greu pentru a atinge acest tel. Am adoptat abordarea ”orice gest mic conteaza” si am fost constienti ca fiecare individ are un rol de jucat in reducerea impactului nostru asupra mediului inconjurator. Din punct de vedere corporativ am luat in considerare si imaginea de ansamblu, asigurandu-ne ca unitatile noastre de reciclare interne si externe sunt utilizate la maxim si ca flota noastra de vehicule functioneaza la randament maxim.”

“Acordarea ISO 14001 : 2004 este o consolidare binevenita a recomandarilor ecologice de care beneficiaza PEL si o dovada suplimentara a angajamentului nostru fata de procedurile operationale sustenabile si prietenoase cu mediul.”

Cu o vechime pe piata de peste 35 ani, PEL Services Limited este o companie britanica specializata in proiectarea, furnizarea, instalarea si punerea in functiune a sistemelor de sunet, securitate si comunicatii. In plus, PEL ofera o gama larga de servicii contractuale cum ar fi intretinerea de rutina sau servicii complete de intretinere a sistemelor PEL si a altor sisteme in Marea Britanie si in Irlanda. Pentru mai multe informatii, vizitati www.pel.co.uk.