Tanaka Precious Metals este prima companie din Japonia care obtine acreditarea ISO/IEC 17025 pentru tehnologia sa de analiza a platinei si a paladiului

Tokyo, Japonia. 4 august 2011. Tanaka Holdings Co., Ltd. (o companie a Tanaka Precious Metals) a anuntat astazi ca centrul de laboratoare TKG al Tanaka Kikinzoku Kogyo K.K., care se ocupa de partea de productie a Tanaka Precious Metals, a devenit prima companie din Japonia care a obtinut acreditarea ISO/IEC 17025:2005 pentru tehnologia de analiza a platinei si a paladiului.

Prin aceasta acreditare iso 17025 se recunoaste ca tehnicile utilizate de Tanaka Kikinzoku Kogyo in obtinerea rezultatelor analitice privind platina si paladiul sunt in conformitate cu standardele internationale, fiind prima data cand o astfel de acreditare a fost decernata in Japonia. ISO/IEC 17025 este un standard international care specifica cerintele generale referitoare la abilitatea de a efectua testari si calibrari; standardul nu are ca cerinta numai functionarea unor sisteme de management ca cele specificate in ISO 9001, ci si o capacitate de analiza foarte stricta si corespunzatoare.

Odata cu obtinerea acestei acreditari, Tanaka Kikinzoku Kogyo este in masura sa produca materiale de referinta de buna calitate pentru analiza platinei si paladiului, nivelurile de analiza fiind in conformitate cu standardele internationale. Companiile cliente si organizatiile care efectueaza analize โ€“ ca, de pilda, topitoriile โ€“ vor avea posibilitatea de a analiza platina si paladiul la un nivel si mai inalt de fiabilitate decat in trecut.

Infiintata in 1885, Tanaka Precious Metals si-a construit o gama diversificata de activitati de afaceri, cu accentul pe folosirea metalelor pretioase. Pe 1 aprilie 2010, grupul a fost reorganizat, cu Tanaka Holdings Co., Ltd. in calitate de companie-mama a Tanaka Precious Metals. Pe langa consolidarea capacitatilor de conducere a corporatiei, compania vizeaza si imbunatatirea serviciilor oferite clientilor prin garantarea unei administrari eficiente si a unei executii dinamice a operatiunilor. Tanaka Precious Metals se dedica furnizarii unei game largi de produse, un factor cheie constituindu-l cooperarea dintre diversele companii ale grupului. Vizitati site-ul http://www.tanaka.co.jp pentru mai multe informatii.