Modul în care tehnologia informaţiei (IT-ul) poate face elaborarea de standarde ISO “mai simpla, mai rapida şi mai bine” a fost subiectul primului forum IT organizat de ISO, cel mai mare dezvoltator mondial de Standarde Internaţionale (aproape 19.000).

David Ratcliffe, Director ISO pentru Tehnologia Informatiei si a Serviciilor Electronice şi Pekka Järvinen, Preşedinte al Grupului consultativ ISO IT, au deschis forumul. Ei au subliniat importanţa comunicării şi a schimbului de experienţă în cadrul comunităţii ISO pentru a face membrii ISO mai conştienţi de beneficiile de proiecte IT în curs de desfăşurare şi pentru a ii încuraja să includă inovatiile IT ale ISO în propria lor muncă.

Rob Steele, Secretarul General al ISO, a explicat legăturile dintre IT şi cele şapte obiective cheie ale Planului Strategic ISO 2011-2015. “Fără IT”, a spus el, “cum ar putea dezvolta şi livra ISO standarde în intervalele de timp atat de scurte de care au nevoie clienţii?”

“Fără ea”, a spus el, “cum ar putea dezvolta şi livra ISO standarde în intervalele de timp scurt, de care au nevoie clienţii?”

El a subliniat că 32 grupuri tehnice ISO noi au fost infiintate din 2005 si pana in prezent, subliniind necesitatea atât pentru noile standarde cat si obligaţia de a le dezvolta cu un proces care este mai simplu, mai rapid şi mai bun. (dupa un comunicat de presa al ISO.org)